Snakebyte STARTER:KIT

4.5 out of 6 stars
Du har lige fået en fin, ny Nintendo Switch, og nu gælder det om at holde den fin. Vi kigger på et par af de forskellige løsninger og starter med Snakebytes STARTER:KIT.

Hvis du står med en ny maskine og gerne vil have alt, du skal bruge, i ét hug, så kan STARTER:KIT være noget for dig. Her ser vi nærmere på nogle af styrkerne og svaghederne ved sættet set i forhold til prisen, som ligger på omkring 180 kroner for det hele.

Snakebyte STARTER:KIT 7
Her er alle delene undtagen tasken.

Pas på skærmen

Selv om det langt fra er et problem for de fleste Switch-konsoller, så har nogle oplevet, at den medfølgende dock kan ridse skærmen. Derfor vil det være en prioritet at få en form for beskyttelse på skærmen, hvis man føler sig lidt usikker. Her oplevede jeg ganske vist ingen tendenser til ridser, men det giver alligevel lidt ekstra sjælefred, når man flytter rundt på konsollen, at den bløde overflade på skærmen er beskyttet. Modsat high-end tablets og telefoner er skærmen nemlig af plastik, hvilket betyder, at den også er mere modtagelig for ridser.

Der er fundamentalt set to typer skærmbeskyttere. Den ene type er glas, og den anden er plastik. Den type, som følger med her, er plastiktypen. Det er den samme slags, som man typisk finder til telefoner og tablets, og der er både fordele og ulemper ved den. På plussiden er plastik billig, fornuftig beskyttelse, og det er som regel muligt at løfte plastik nogle gange, før beskytteren for alvor sidder fast på skærmen. Det gør det relativt let for begyndere at sætte den på. Desværre er det vanskeligt at undgå små luftbobler under skærmbeskytteren, men det lykkedes mig at sætte den på og kun have små luftbobler udenfor selve skærmområdet. Som hjælp medfølger en lille klud til at rense med og et lille stykke pap, som kan hjælpe med at at gnubbe luftbobler ud mod kanten af skærmområdet. Små labels forklarer ret effektivt, hvad man skal sætte på først, og hvornår man skal hive den sidste del af.

Desværre følger der ikke nogen egentlig vejledning med, så det er kun fordi, jeg har prøvet at sætte skærmbeskyttere på, at jeg var opmærksom på den forudgående rengøring af skærmen og brugen af papkortet. På trods af grundig rengøring måtte jeg dog konstatere, at der alligevel var nogle små støvkorn, som måske kunne være undgået med en vådserviet, men en sådan medfulgte ikke. Har man en i huset, kan det dog være en fordel at bruge den først efterfulgt af grundig tørring med den lille klud. Og så gælder det naturligvis om at være relativt hurtig til at få sat skærmbeskytteren på, før der lander friske støvpartikler. Alt i alt er jeg dog ret tilfreds med, hvordan resultatet blev, og man kan faktisk ikke se de små bobler, medmindre lyset falder direkte på dem, så i daglig brug fungerer beskyttelsen glimrende. Nogle har oplevet, at varmen får plastikbeskyttere til at boble op, men det har ikke været et problem her trods lange omgange Zelda: Breath of the Wild i docken over flere dage.

Vil man hellere have en glasløsning, kan den købes separat hos Snakebyte.

Tasketid

Den næstvigtigste del for sjælefreden er selvfølgelig en måde at transportere sin Switch på, uden den får unødvendige slag. Det løser den lille opbevaringstaske, som samtidig har plads til de andre dele, som følger med i STARTER:KIT. Switchen selv holdes fast af to små stykker elastisk stof, og der er en lomme, hvor man kan lægge løse dele i. Modsat nogle af de andre transportløsninger på markedet, er denne her virkelig i den slanke ende af skalaen. Det betyder også, at der end ikke er plads til spil i selve tasken (modsat TRAVEL:CASE, som Snakebyte også tilbyder). Til gengæld følger der en lille plastikholder med, som kan foldes ud og holde fire Switch-spil. Den er ikke større, end man sagtens kan have den i en bukselomme.

Snakebyte STARTER:KIT 9
Spilholder.

Jeg var først en smule bekymret, da den lille lomme kun går ca. 3/4 op og holdes inde af elastik. I teorien kan det betyde, at løsdele kan glide ud af toppen, mens tasken er klappet sammen, og rasle rundt på Switchens skærm. I praksis har det dog ikke vist sig at være et problem, hvilket formentlig til dels skyldes, at elastikken faktisk er relativt stram. Jeg ville dog stadig være betænkelig ved at lægge skarpe metalobjekter i, men hvad skulle de næsten også være?

Tasken er en god størrelse til at give lidt tryghed i hverdagen, og den klejne størrelse gør den god til brug i eget hus, til let transport, eller til daglig brug i en taske, hvor den ligger forsvarligt. Regner man med at rejse meget, ville jeg dog se mig om efter nogle af de kraftigere tasker, som har lidt højere til loftet og derfor lettere kan tage mod stød, selv om denne helt sikkert kan absorbere lette slag. Set i forhold til størrelse og pris er den dog ganske fornuftig, og det røde logo på den sorte taske ser ret godt ud. Skal tasken være endnu mindre, kan CARRY:BAG måske være en endnu mere tiltalende løsning, men her giver man selvsagt køb på en del af beskyttelsen.

Andet blandet

De øvrige dele tæller førnævnte lille klud, som er samme type, som man får med et par briller. Den er fin til at tørre fingeraftryk af skærmen, men den er ikke helt så effektiv som en god mikrofiberklud. Til gengæld er den lille og let at have med, så den giver god mening i sammenhængen.

Derudover er der et par plastikhætter til at sætte på sine Joy-Cons. De har den effekt, at overfladen bliver mere rund, og der ikke længere er en mærkbar kant på ydersiden. Jeg har sat dem på, og jeg mærker ikke den store forskel, men samtidig har jeg heller ikke mærket noget negativt ved dem, så derfor sidder de på endnu. I værste fald skåner de overfladen på de små joysticks, så de kan holde lidt længere. De var lidt vanskelige at sætte på, da de er lavet af meget blødt gummi, og da jeg tog billederne, havde jeg tydeligvis ikke fået dem helt på plads endnu, hvilket man kan se på den lette bue på siden. Lidt møfleri senere sad de dog fornuftigt, og de har ikke tendens til at falde af. Det kan sagtens være overkill eller decideret fjollet, men de er ganske rare at røre ved. Farvevalget er dog lidt sært, og jeg endte med at sætte den røde på den røde Joy-Con og den sorte på den blå Joy-Con. Det fungerer muligvis lidt bedre til den sorte Switch.

Snakebyte STARTER:KIT 3
Plastikhætter til alle!

Et par små hovedtelefoner medfølger også. Det pæneste, jeg kan sige om dem er, at de fungerer. Kablerne føles billige, og der er ingen tilpasningsmuligheder, så selv om de kan give sig lidt, når man sætte dem i ørerne, så er det svært at vide, hvor godt de vil passe. Har man i forvejen et andet sæt hovedtelefoner fra en halvdyr telefon eller en dedikeret musikafspiller, vil de formentlig være bedre, men de gengav da lyden fra spillene. Bare ikke med samme dynamik som alle andre hovedtelefoner jeg har i huset. Skal jeg rose noget lydmæssigt, er det bassen, som nok bliver hjulpet godt på vej af, at man skal skubbe hovedtelefonerne helt ind i ørerne. Der mangler dog en del i både mellemtoneområdet og i de øverste frekvenser. Min plan er dog at lade dem ligge i tasken, for de er trods alt bedre end slet ingen hovedtelefoner, hvis man har glemt de sædvanlige.

Snakebyte STARTER:KIT 10

Den samlede pakke er naturligvis præget af prisen. Man får relativt meget for få penge, og kvaliteten er overordnet fornuftig. Hovedtelefonerne er den svageste del af pakken, men man får heller ikke meget i hovedtelefoner for hele pakkens pris til at starte med. Det er et udmærket sted at starte, og tasken er direkte anbefalelsesværdig til brug i eget hus/lejlighed takket være et lette design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.