Speedlink Axon Desktop Mouse

Speedlink Axon er en kablet computermus til ca. 100 kr. Den er optisk, med fem knapper, et rullehjul og en antibakteriel overflade-behandling. Der er således alt, hvad man forventer af en moderne mus, og for 100 kr. ekstra kan man få den i en trådløs udgave.

Den er ergonomisk designet, og med en lille indadvendt kurve til tommoltotten ligger den godt i hånden. Præcisionen er fin til kontorbrug, og så er den meget let. Derudover giver overfladebehandlingen musen et mat udseende, og den føles overraskende glat at røre ved. Der er ikke noget, der føles ubehageligt, men personligt foretrækker jeg lidt mere inerti samt følelsen af almindeligt plastik og gummi.

De tre små knapper (to på siden og en under hjulet) fungerer fint, og hjulet er såmænd også ok, selv om det ruller meget let og man godt kunne ønske sig noget mere mekanisk feedback. Til gengæld er de to primære højre/venstre-knapper decideret elendige. Når man trykker let på dem, så giver plastikken efter, og man får fornemmelsen af, at man har trykket. Men det har man ikke.

Man skal trykke forholdsvist hårdt, og man kan hverken mærke eller høre, hvornår man har klikket. Sidstnævnte er åbenbart by design, idet Axon markedsføres som en lydløs mus, men jeg kan ikke lide det. Det er ikke tydeligt, hvornår man har trykket (bortset fra at man kan se det på skærmen), og den reagerer slet ikke på mit normale museklik.

Speedlink Axon er den i særklasse værste mus, jeg nogensinde har prøvet. Den er dårligere end de dårligste OEM-mus, man får smidt i nakken med erhvervs-pc’er fra f.eks. Dell og Lenovo, og efter blot 5 minutters brug var jeg nødt til at skifte tilbage til min gamle, trofaste Logitech-mus for ikke at få spat. Jeg beklager, Speedlink. Den er dumpet.

Lars Kim Lund

Lars skriver om tech og hifi, film og tvserier samt computerspil. I en fjern fortid læste Lars til kemiingeniør, men nu arbejder han som it-ninja ved en større dansk kommune.

Leave a Reply

Vær den første til at kommentere!

Fortæl mig om
avatar
wpDiscuz