Geek Culture går på Slack

Det hele startede med, at museet med de gamle artikler igen var gået offline. “Det er de onde hackere,” skrev Lars Jørgensen. “De bruger en masse båndbredde, og det koster en forfærdelig masse penge,” uddybede han og tilføjede en grædende emoji. “Skal vi ikke bare lukke lortet? Der er sgu’da alligevel ikke nogen, der gider læse de gamle artikler længere”.

De gamle artiklers irrelevans var dog både overdrevet og ikke delt af resten af redaktionen, så der var ingen anden udvej end at Lars måtte trække i arbejdstøjet og kigge logfiler. En af den slags ting, som en systemadministrator elsker at bruge sin fritid på. Det stod dog hurtigt klart, at trafikken stammede fra underlige udenlandske adresser, så det blev der spærret for, og som konsekvens kan sitet nu kun nås fra danske IP-adresser. Det betyder, at immigranter (Hej Falle, Lærke og Kvan) må bruge en VPN, og det er selvfølgelig ærgerligt, men $50 per måned var der ligesom ingen, der rigtig gad betale.

Selv om problemet på den måde var løst, så var der startet en proces med at flytte websitet væk fra Amazon og finde et alternativ til de mailinglister, som bruges til den interne kommunikation. Thomas Würgler nævnte Slack som en mulighed, for var der ikke noget med, at det vist var ret godt. Lars Jørgensen fik hurtigt lavet et team og inviteret resten af redaktionen. Stemningen blandt de gamle, sure nisser var i starten alt andet end positiv. Hvem havde dog også forventet andet?

Gamle nørder er nemlig ikke kendetegnet ved at være specielt moderne eller forandringsparate. “Det er enden på Geek Culture, det her,” var der flere, der udtalte. “Jeg melder mig ud, og så kan i rende og hoppe, ” skrev Peter Juul. Men Slack viste sig hurtigt at være temmelig genialt, og efter en dags tid havde mundvigene ændret retning på de fleste. Mindre end et døgn efter Peters truende udmelding sad han og chattede i flyveren på vej til Budapest.

Geek Culture går på Slack 1

Slack er kort fortalt en slags moderne fortolkning af IRC. Det tager det bedste fra mail, instant messaging og chat. Det fungerer på alle mulige platforme, og det kan køre offline og dermed overleve Apples insisteren på at suspendere apps og netværk ved inaktivtet. Det er let at bruge, det har indlejrede billeder og videoer, det kan integreres med mail og meget mere. Det er et fremragende værktøj til både hyggesnak og samarbejde. Det har kickstartet humøret på redaktionen og skabt et leben, der ikke er set mage i mange år. Vi har derfor besluttet at forsøge med et offentligt chatrum.

Det er desværre lidt omstændigt, idet det kræver en invitation. Selv hvis vi kunne finde ud af at programmere en eller anden form for intelligent blanket, så fungerer Slacks API kun med betalende brugere. Vi anerkender, at forummet på det nye Geek Culture er en bleg skygge, af hvad det var i gamle dage, og vi håber, at Slack måske kan bringe nogle af de gamle brugere og den gode stemning tilbage. Det er måske blåøjet og komplet urealistisk, men det har jo aldrig forhindret os i at forsøge.

Slacks kommunikation er flygtigt af natur, og vi mister derfor noget historik. Vi ser det som et relevant supplement, idet alternativet desværre er larmende tavshed eller et forkølet udsnit af redaktionen, der diskuterer med sig selv. Vi hygger os i hvert fald storartet i den nye sandkasse, så hvis du har lyst til at lege med, så smid en mail til redaktion@geekculture.dk, og så sender vi fluks en invitation. Du slipper desværre ikke for at registrere en konto, hvis du ikke allerede bruger Slack, men det er lynhurtigt gjort, og når først kontoen er lavet, kan du logge på alle dine enheder via magic links.

One thought on “Geek Culture går på Slack

  • 2. november 2016 at 6:22
    Permalink

    Efter en lidt tøvende start er vi kommet godt i gang. Vi er indtil videre tyve deltagere, men der er plads til flere. Det er lidt som de gode gamle dage, fra før internettet gik af lave.

    Jeg vedhæfter et par stemningsbilleder fra Slack-appen på iOS for at give et indtryk af, hvordan det virker for de, der ikke kender Slack. Tag jer ikke af, at det er fra en app. Der findes apps til alle væsentlige platforme, men den kan selvfølgelig også køres direkte i en browser.

    Geek Culture #1

    Geek Culture #2

    Geek Culture #3

    Geek Culture #4

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.