Spider-Man: The City That Never Sleeps

4 out of 6 stars

Jeg kom aldrig rigtig til at holde af Spider-Man og er på den måde en del af et mindretal, hvis Metacritics score på 87 står til troende. Spillet var tydeligt inspireret af Batman Arkham-spillene og Insomniacs eget Sunset Overdrive, og efter min smag var der for meget af det første og for lidt af det sidste. Specifikt var det kampene, der slog skår i glæden, og så er det ligesom opad bakke med et spil som Spider-Man, hvor kamp fylder så meget.

Ekstraindholdet er inkluderet i deluxe-udgaverne eller kan tilkøbes enkeltvist eller samlet. Jeg forstår dog ikke ræsonnementet bag opdelingen, idet der kun er 2-3 timers indhold i hvert kapitel, og de fungerer bedre som en helhed end hver for sig. Man får derudover rabat ved at købe trilogien samlet, der indtil den 8. januar er på tilbud til 99 kr. (normalpris 149 kr.)

Historien om den altid vågne by indeholder mere af det samme og af en kvalitet, der er on par med hovedspillet. Der er få nye gameplay-elementer, dragter, gadgets og side-missioner, men ikke noget revolutionerende – og ikke nødvendigvis til det bedre. Der er f.eks. en mission i starten af The Heist, hvor man skal forhindre nogle tyve i at undslippe, mens man bliver angrebet fra alle sider af banditter med raketstyr, maskinpistoler og fjender, der er immune over for almindelige angreb.

Det havde været okay med den typiske triade, men der er en faktor to-tre flere end det, og misser man en af dem, får man lov til at starte forfra. Sværhedsgraden har desuden fået ikke blot et men flere nøk opad, og det er dårligt nyt for folk som mig, der i forvejen var udfordret og havde en “fortæl mig en historie”-sværhedsgrad på ønskelisten. På den anden side trækker gensynet med Black Cat op.

Det er muligt at starte DLC’et uden at have gennemført hovedspillet, men det er der ingen god grund til. Man er under level, hvilket blot gør kampene sværere, end de behøver at være, og derudover får man slutningen spoleret. Hvis Spider-Man tjekkede alle de rigtige bokse hos dig, så skynd dig ud og køb det, mens det er på tilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.