Art of Noise: The Seduction of Claude Debussy

6 out of 6 stars
Art of Noise er tilbage, og det er de i meget flot stil. Efter en pause på “kun” ca. 7 år, besluttede de, at det nu var på tide at stikke hovederne sammen igen. Kan deres sært melodiøse primal-techno genoplives i en eller anden form, eller er toget kørt for eksperimental techno?

Svaret er klart: Formen har de fundet, men den er langt fra det Art of Noise, som gav os “Close to the Edit” og “Legs”. Det gør dog intet, tværtimod!

“Seduction of Claude Debussy” røber mere end nogen tidligere AoN plade, at Anne Dudley er klassisk uddannet. Vi hører stadig de karakteristiske beats fra de tidlige dage (denne gang med Roni Size’s mixerpult som hjælp), men CD’en oser lige så meget af klassisk musiks atmosfære. Dette skyldes i høj grad at AoN har valgt at lave CD’en som en fortælling over Claude Debussys liv og levned – fortalt af ingen ringere end John Hurt, den originale “Storyteller”. Manden har en stemme, som Barry White ville slå ihjel for.

For at lægge baggrunden til John Hurt har AoN allieret sig med en operasangerinde (Sally Bradshaw), som gennemsyrer CD’en med sine høje toner. Hendes langstrakte “Il Pleure” på pladens første nummer af samme navn er næsten symfonisk i opbygning og beviser at AoN stadig har nogle uhørte tricks oppe i ærmet.

Denne sære blanding af opera, fortælling og moderne techno støber “Seduction…” sammen til en bemærkelsesværdig CD. Man kan ikke umiddelbart forstå den, men med hver gennemlytning stiger forståelsen, indtil den til sidst hypnotiserer ens sjæl og kræver at blive hørt. Ikke en CD man glemmer let…

Check dem ud via ZTT’s hjemmeside: Zang Tuum Tumb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.