Skylanders: SuperChargers

3 out of 6 starsskylanders_ps4

I 2011 blev vi for første gang præsenteret for Skylanders, der på fornemste vis viste os, hvordan man med moderne teknologi flettede spillekonsoller sammen med legetøjsfigurer og bragte dem til live i den digitale verden. Her fem år senere, hvor vi senest har sluppet taget i Trap-Team, sidste års store Skylanders-udgivelse, er det blevet tid til en ny udgivelse med undertitlen SuperChargers.

Superchargers er hermed den niende udgivelse i rækken , når man tæller mobil-/tabletudgaverne med.

Vi har ikke dækket alle tidligere udgivelser fra Skylanders-universet, men sidste års anmeldelse af Skylanders: Trap Team er stadig aktuel og lige så dækkende for SuperChargers, hvorfor jeg vil henvise til den som indledende læsning, da spillene har så meget grundlæggende til fælles, og det seneste spil traditionen tro er fuldt ud bagudkompatibel med alle tidligere versioner af Skylanders-figurer.

http://museum.geekculture.dk/arkiv.php?reviewid=4385&hl=trap::team.

Skylanders SuperChargers ligner, lyder og opfører sig fuldstændig, som noget vi kender og har set før. Det har vi også. Ud over en ny historie, der på samme vanlige vis omhandler seriens evigt tabende superskurk, Chaos, har vi denne gang mulighed for at bruge biler, både og fly i legen. I startpakken til SuperChargers følger foruden to figurer også en fiks lille bil, der ikke blot er en faststøbt model, men som har rigtige hjul, der kan dreje og derved fungere som en rigtig legetøjsbil. Startpakken indeholder ligeledes en ny portal, der også er designet med fatning til fælderne, der blev introduceret i Trap Team, så tricket med at fange skure og bruge dem i spillet virker lige så godt i SuperChargers som i sidste års udgivelse. Du kan dog ikke fange nye skurke i dine fælder i SuperChargers; du skal altså først fange dem i Trap Team, før de kan benyttes i SuperChargers(!)

SuperChargers ligner grafisk til forveksling sidste års udgave, med samme farvepalet og tegneseriestil, og spillet spiller også fuldstændig identisk, hvor du i tredjepersonsperspektiv styrer din valgte Skylander rundt i verdenen, blot i et transportmiddel denne gang. Spillet er plotdrevet og ganske lineært, og det foregår lige så meget til fods som i et fartøj, men du bestemmer ikke helt selv, hvor du kan/må benytte de forskellige fartøjer. Startpakken indeholder kun én bil, og der er selvfølgelig områder i spillet, du ikke kan få adgang til, med mindre du enten har en båd eller et fly. Dem må du yderligere ud og investere i, hvis du skal have adgang til de områder.

At startpakken kun indeholder en bil betyder dog, at båden og flyet ikke er essentielle for at gennemføre spillet. Det kan sagtens gennemføres kun med bilen, hvorfor områder, der kræver båd og fly, ud over fornøjelse, “kun” giver adgang til powerups og collectables.

Fartøjerne i spillet virker ganske fint og tilføjer et element af Mario Kart og Star Fox til Skylanders-universet, og det er da også seriens vigtigste fokuspunkt, at der på denne måde tilføres noget nyt til hver udgivelse. Fornyelse er langt mere vigtig mere for Skylanders end ”mere af det samme”; det er den livsforlængende medicin, der her fem år efter stadig kan sælge varen og holde serien i live. Som sagt, det er fint, men ikke noget revolutionerende.

SuperChargers er som resten af serien flot, lækker og strømlignet, det er veludført med høj produktionsværdi, men det vækker dog ikke helt samme begejstring som sidste års Trap Team, selvom spillet ved første øjenkast næsten er identisk. Mine børn, der generelt er meget glade for Skylanders-universet, har da også udvist en mere afdæmpet begejstring i år end for de tidligere udgivelser. De er selvfølgelig blevet et år ældre og er blevet mættet af de ældre spil, og måske er de også blevet udfordret mere af det lidt mere krævende Disney Infinity, som de bruger mere tid på. Især version 3.0, der står i Star Wars’ tegn, hvilket heller ikke gør min egen interesse mindre.

Hvis alt går som det plejer, kan vi dog forvente et nyt Skylanders i slutningen af 2016, og egentlig er jeg mere nysgerrig på hvad, de finder på til den tid, end at vende tilbage til SuperChargers. Det mest spændende spørgsmål er dog, om ungerne, der har været med helt fra starten, stadig vil finde interesse i serien? Vi får se.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.