Modern Warfare Remastered

5 out of 6 stars

Nostalgi kan være en farlig ting. Når jeg eksempelvis tænker tilbage på Modern Warfare til Xbox 360, så husker jeg det som et af de bedste FPS’er, jeg har haft under neglene, nogensinde. Det så fantastisk godt ud for sin tid, teknisk var det en blankpoleret perle og gameplay’et var samtidig helt i top. Hvad mere kunne man ønske?

Nu skriver vi så 2016, og der er gået godt ni år, siden spillet så dagens lys for første gang. Med det in mente burde det være forståeligt for de fleste, hvis spillet ikke kan leve op til dagens standard, selv med en opdateret grafikmotor, ikke sandt? Derfor er det bare så meget desto mere overraskende, når jeg med begejstring i stemmen kan fortælle, at jeg rent faktisk ikke har kunnet datere spillet til at komme fra 2007! Det ser fantastisk ud i sine nye klæder, det kører som en drøm, og gameplay’et er akkurat så hektisk og velspillende, som man ellers ville forvente af et action-FPS fra 2016.

Det skal dog retfærdigvis siges, at der er blevet  kælet helt utroligt meget for grafikken (se galleriet nederst), så det er nærmest umuligt at se, at spillet faktisk er de omtalte ni år gammelt. Samtidig er seriens opdateringshastighed på 60 fps blevet opretholdt, ligesom den fantastiske følelse af kontrol over våben og vores hovedpersons bevægelser også gør underværker for følelsen af at være der selv – og være en rigtig mofo af en actionhelt. Det er faktisk lidt synd, at Infinity Ward perfektionerede så mange af seriens kendetegn med netop dette spil, idet det sætter de senere spils udvikling i et lidt ringere lys. Ikke, at jeg ikke har moret mig fint med serien i nyere tid, men med Modern Warfare blev der sat en ny standard, som til dato stadig fungerer som rettesnor for FPS’er fra både udviklerne selv og mange andre. Det gælder både for de mere og mere bombastiske singleplayer-kampagner, som moderne FPS’er partout udstyres med, men i lige så høj grad multiplayer-delen, hvor dybere opgraderingsfunktionalitet er blevet normen snarere end undtagelsen. Alt det kan vi altså takke Modern Warfare for, på både godt og ondt.

Ordene i Mortens gamle anmeldelse står altså stadig ved magt – i hvert fald hvad angår kampagnen. Jeg har nemlig kun haft lejlighed til at stifte bekendtskab med denne del af Remastered, idet multiplayer-delen først bliver tilgængelig samtidig med november-udgivelsen af det kommende Call of Duty, denne gang udstyret med undertitlen Infinite Warfare. Og vel at mærke kun, hvis man køber den store udgave af dét spil (Legacy- eller Pro-versionen).

Det er selvfølgelig brandærgerligt for dem iblandt os, der måske godt kunne tænke sig at gense Modern Warfare uden nødvendigvis at betale fuld pris for et andet spil af ukendt værdi, men det er sandsynligvis Activisions måde at udnytte synergieffekten til at sælge flere spil. Personligt tror jeg nu på, at vi kommer til at se en selvstændig udgivelse på et tidspunkt, men det er rent gætværk fra min side, og Activision har på ingen måde sagt andet end, at det kun kan fås i samkøb med Infinite Warfare.

Jeg vil dog mene, at Activisions strategi nok skal lykkes. Akkurat som i 2007 har jeg i 2016 dårligt kunne få armene ned, når jeg begejstret gav mig i kast med missioner som “Crew Expendable”, “Death From Above”, “Shock and Awe” og “All Ghillied Up”. Aner man ikke, hvad jeg snakker om, så kan man måske godt undvære oplevelsen, men hvis man får svedige håndflader ved tankerne om at genspille disse missioner, så bør man bestemt se på mulighederne for at erhverve sig spillet.

Modern Warfare Remastered er et fantastisk eksempel på, at et godt spil er tidløst – og specielt hvis man lige giver oplevelsen et grafisk sukkerovertræk. I store træk er der dog stadig tale om en “corridor shooter”, så er man stået helt af på den type FPS (eller FPS’er generelt), så er der intet nyt at finde her. Men vil man gerne se, hvordan genfødslen af det moderne FPS fra 2007 ser ud i 2016, både hvad angår medrivende kampagne og en fantastisk multiplayer-del, så er Modern Warfare Remastered meget svær at komme udenom.

 

4 tanker om “Modern Warfare Remastered

 • 13. oktober 2016 at 16:25
  Permalink

  Det er muligvis den bedste remaster indtil videre ifølge Digital Foundry.

  Svar
  • 13. oktober 2016 at 22:15
   Permalink

   Har kun set videoer, men det ser godt nok pænt ud. Det er meget mere end blot textures i højere opløsning. Det er nærmest helt ny grafik. Får næsten lyst til at spille det for tredje gang. :}

   Svar
 • 10. november 2016 at 6:39
  Permalink

  De har sq regnet det meget godt ud: man er nødt til at købe IW for at få fingre i MWR

  Svar
  • 10. november 2016 at 8:18
   Permalink

   Ja, jeg er også sur over det. Og jeg forstår det ikke, for det begrænset salget – og det reducerer brugerbasen, hvilket er ret uheldigt når en stor del af spillets værdi (for mange) er multiplayer.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.