Speedlink Quinox Pro

5 out of 6 stars

Speedlink Quinox Pro er en gamepad (controller) til pc. Den har stort set samme størrelse, udformning og vægt som en Xbox One-controller, men der er forskelle, som jeg nok skal komme nærmere ind på. Til en start skal det nævnes, at den ikke er trådløs, som jeg egentlig forventede var de facto-standarden for controllers nu om dage, men sådan er det åbenbart ikke. Der følger et 2 meter langt kabel med i god kvalitet, som for mit vedkommende gerne måtte have været længere, idet min pc står så langt fra lænestolen, at jeg var nødt til at bruge en USB-forlænger.

Controlleren har rød bagbelysning af styrepinde og knapper, der kan tændes eller slukkes efter temperament. Derudover har den fire paddles på undersiden af controlleren og to knapper på bagsiden på hver side af skulderknapperne. Den er plug and play i Windows 10 og genkendes automatisk som en Xbox 360-controller uden at man skal foretage sig noget. Den understøtter både Xinput og DirectInput for maksimal kompatibilitet, men det er værd at bemærke, at den ikke virker med en Xbox-konsol.

Man kan rekonfigurere de ekstra knapper, indstille styrepindenes følsomhed og gemme det i to forskellige profiler. Derudover kan man oprette to makrofunktioner, hvor man kan indspille en serie af input og binde det til en knap. F.eks. kan man button-mashe skydeknappen, gemme det som en makro og voila! så har man rapid fire ved fingerspidsen.

Konfigurationen foregår på controlleren, og det er ikke så svært, når man lige fanger konceptet med to små controllers på forsiden af gamepaden, en lille infoskærm og Dpad op og ned. Manualen kunne dog godt have forklaret det bedre, og der gik et stykke tid før jeg gennemskuede at “left controller” var en lille dims på forsiden af gamepaden og ikke venstre styrepind. Et billede havde været rart.

Quinox Pro føles på stort set alle måder som en almindelig Xbox One-controller. Der er lidt mere modstand i styrepindene, de to triggers har længere vandring og så rasler det lidt, når man trykker på dem, fordi der er anelse sideværts slør. Det er dog bittesmå detaljer uden praktisk betydning, som man kun bliver opmærksom på, når man som jeg laver en egentlig AB-test. 

Speedlink Quinox Pro gamepad

De fire paddle-knapper fungerer fint og de er placeret længere ude mod kanten end på Xbox Elite. Det betyder at man ikke så let utilsigtet kommer til at trykke på dem, men til gengæld kan de så heller ikke afmonteres. Det er langt fra alle spil, hvor de ekstra knapper giver mening, men i f.eks. first-person shooters er det meget relevant at kunne bruge ABXY-knapperne uden at flytte højre tommeltot fra styrepinden. Eller i bilspil, hvor man kan bruge dem til at skifte gear.

Quinox Pro lægger sig prismæssigt lidt over en almindelig Xbox One Wireless controller men stadig langt under den nærmest absurd dyre Xbox Elite. De viste priser er ikke listepriser (de er højere) men de billigste dagspriser, som google kunne finde.

 • Speedlink Quinox Pro: 515 kr.
 • Xbox One Controller: 385 kr.
 • XBox Elite Controller: 990 kr.
 • Xbox One Wireless Adapter: 155 kr.

Den har en del funktionalitet fra Xbox Elite, men den mangler den superlækre mekaniske kvalitet, som Microsoft også tager sig betalt for. Quinox Pro er groft sagt en fattigmands Xbox Elite for folk, der spiller med gamepad på pc. Man får de ekstra knapper, makrofunktioner og en mekanisk kvalitet, der er sammenlignelig med en almindelig Xbox One-controller. Til gengæld må man undvære Elitens udskiftelige knapper og styrepinde, aftagelige paddles, hair trigger og muligheden for at lave profiler for styrepindene. Man kan justere den generelle følsomhed, men man kan ikke opdele det i zoner og responskurver som på Eliten. Istedet har den to ekstra skulderknapper og understøttelse af makroer.

Som et kuriosum gjorde jeg den (uventede) observation, at spillene virkede mere responsive pga. kablingen og deraf lavere input latency. Det er ellers almindeligt anerkendt, at forskellen er negligeabel i 60 Hz, men jeg garanterer at jeg kan mærke forskel, og det er ikke placebo. Der kan dog være andre faktorer som f.eks. radiostøj, der påvirker den trådløse forbindelse, og det har ikke noget med Quinox-controlleren at gøre, for jeg oplever samme forskel med både Xbox One og Elite.

Jeg er generelt positivt overrasket over Quinox Pro. Den fortrænger ikke min Xbox Elite som min foretrukne go-to gamepad, men stod valget mellem en almindelig Xbox One (eller Xbox 360) controller og Quinox Pro, så ville jeg vælge sidstnævnte pga de ekstra features. Du kan tjekke priser og forhandlere på Speedlink Quinox Pro hos Pricerunner.

One thought on “Speedlink Quinox Pro

 • 4. marts 2017 at 19:09
  Permalink

  Er i gang med at spille Horizon Zero Dawn på PlayStation, og jeg testede lidt med/uden kabel. Spillet kører ca. 30 fps og jeg kan ikke mærke forskel.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.