Speedlink Eufonia 2.1

3 out of 6 stars

Før du læser anmeldelsen, skal du være klar over, at den er skrevet af en semi-seriøs hifi-entusiast. En af den slags personer, der har et anlæg i stuen, et anlæg på kontoret og nok stumper og stykker til et tredje gemt væk i skabe eller på loftet. Det er anlægget i værelset, der er relevant for denne artikel, og det består for tiden af en NAD T787 surround receiver, et par Dali Evidence 870 og en SVS SB-2000 subwoofer. Nypris omkring 40.000 kr.

Vi kan hurtigt blive enige om, at det er totalt overkill ift. rummets størrelse og anvendelse, men sådan er det med hobbyer. Nogle spiller golf, mens andre bygger computere og samler på hifi. Når jeg alligevel kaster mig ud i at anmelde et billigt pc-højttalersæt, så er det fordi mit skrivebord er placeret vinkelret i forhold til højttalerne. Det betyder, at den ene højttaler spiller direkte ind i højre øre, når jeg sidder ved skrivebordet, og det er naturligvis langt fra optimalt. Jeg tænkte derfor, at det var et forsøg værd, da Speedlink tilbød at sende deres topmodel til test.

Nu er topmodel jo et relativt begreb, og med et prisskilt på blot 800 kr., så er det åbenlyst rettet mod et forbrugersegment, for hvem pris er vigtigere end lydkvalitet. Sættet består af en aktiv subwoofer med en 5,25″ basenhed og et aflangt fodaftryk på 20×35 cm, to små satellitter, en lille fjernbetjening og et kabel med minijack (til computeren) i den ene ende og RCA phono i den anden. Displayet på forstærkeren er stort og (irriterende) lysstærkt, og knapperne på fronten er hårde og afgiver et utiltalende klik, når man trykker på dem. Bortset fra det er den mekaniske kvalitet i orden, prisen i betragtning, omend det naturligvis ikke imponerer en gammel og højrøvet hifisnob som mig. 

Hvad angår lyden, så synes jeg ikke, det lyder ret godt, og det er i hvert fald ikke et brugbart alternativ til at få lyden smidt i nakken af mit nuværende anlæg. Subwooferen leverer en upræcis og mudret brummen i det øvre basrområde, satellitterne mangler alle de lyse overtoner, og så spiller det ikke specielt højt, selvom mit værelse kun er ca. 15 kvadratmeter stort. Speedlink Eufonia er et billigt plastikanlæg, og sådan lyder det desværre også. Dermed ikke sagt at det ikke kan bruges i et lille kontor i en snæver vending, men jeg har svært ved at anbefale det, når man kan få en lille brugt forstærker og et par reol-højttalere til næsten samme pris.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.