Casper og Mandrilaftalen, 2. sæson (1:20)

5 out of 6 stars

I foråret var jeg en af de der lallende galninge, der sad og skreg af grin hver gang Casper sagde “sveske”. Derfor glædede det mig meget, da han besluttede at benytte overskuddet fra salget af Bjarne Goldbæk til at lave endnu en sæson af sin glimrende serie. Men der var naturligvis også en vis snert af bange anelser, for hvor længe kunne de samme personligheder og faste indslag blive ved med at være sjove? Ville det bare blive en sæson i samme skure, eller ville de forny sig?

Lykkeligvis var mine bekymringer unødvendige. Mandrilaftalen er både det samme og noget andet her i anden sæson – i hvert fald hvis første afsnit kan bruges som barometer.

Det startede lidt ækelt. Casper havde fyret sin stab og i stedet ansat nogle egern, og han leverede i det hele taget en temmelig hoven attitude, der hed, at lige meget hvad han sagde, så grinede folk, så han behøvede ikke at lave en skid. Det fik egern-staben til at gå i strejke, og for at få dem i arbejde igen måtte Casper skrive under på, at være en ydmyg boy. Det hjalp.

Mandrilaftalen bragte – åbenbart som det eneste medie herhjemme – nyheden om at prinsesse Alexandra havde født, og interviewede i den forbindelse en nationalskjald og en potentiel nanny for barnet.
Dette vel overstået mødte vi et par andre nye karakterer, og så en TV-filmatisering af Basserne, hvilket var omtrent lige så morsomt som bladet. (Nu spørger du dig selv: Er han sarkastisk, dobbelt-sarkastisk, tredobbelt-sarkastisk eller bare bindegal? Ja, du skulle bare vide…)

Sidst men ikke mindst fik vi første afsnit af en TV-føljeton, Skøjtearven, med Susse Wold i hovedrollen. Og jo, det er vist den rigtige Susse Wold.
Casper har med anden sæson af Mandrilaftalen formået at bevare tonen og de fleste af kulisserne fra første sæson, men har samtidig droppet (ser det ud til) mange af de gamle karakterer for straks at gå i gang med at skabe et nyt persongalleri. Ydermere ser det ud til at sangen “Cirkeline har fødselsdag” får en væsentligt større rolle her i anden sæson end den har haft i dansk TV i mange år.
Jeg vil sidde fastklistret til skærmen på fredag, når andet afsnit går i luften. Eller rettere: Jeg ville, hvis ikke jeg tilfældigvis skulle noget andet den dag.

Absolute Mandrilaftalen er en anbefalelsesværdig fan-side
DR2 har en officiel Mandril-site.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.