A tribute to Sparky

Tidligere på året døde Charles M. Schulz. Han havde på det tidspunkt formået at levere en daglig stribe i serien “Peanuts” (“Radiserne”) i næsten 50 år og døde ganske kort tid efter, at han havde sagt endeligt “Tak for i aften”.

Nuvel, for en moderne tegneserie-læser, der er vokset op med Gary Larson’s “The Far Side” (“Langt ude”) og Watterson’s “Calvin & Hobbes” (“Steen og Stoffer”) kan “Peanuts” godt virke en anelse træg og gammeldags, men da den startede og de første mange år den eksisterede var den noget nyt og fantastisk, og jeg har selv haft stor glæde af serien. Langt de fleste nyere serieskabere angiver da også “Sparky”, som han kaldes blandt venner (og hvem er ikke hans ven?) som en af deres store inspirationskilder. Langt de fleste serielæsere fanger da også lynhurtigt referencer til flyvende hundehuse, den store græskarmand og lignende mærkværdige indfald.

I anledning af “Sparky”‘s død har mange serietegnere afsat en eller flere af deres dagstriber til en hyldest af en eller anden art. Det drejer sig om alt fra små referencer, hvor et billede af Snoopy (Nuser) er at se på en eller andens T-shirt, eller et diskret “Thank you, Sparky” i et hjørne af striben og til at lade personerne fra “Peanuts” medvirke i dagens stribe.

De fleste af disse hyldeststriber (omkring 100!) er samlet her*** og selv om mange af striberne er ukendte her i landet, så fandt jeg det absolut tiden værd at bladre striberne igennem. Der er mange overdrevent rørstrømske striber imellem, men der er også mange godbidder. Specielt kunne jeg lide “Garfield” og “Zits”-striberne.

***: Update 18/3-2006: Linket er forlængstdødt. Syndikater er troløse. Her er et andet link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.