Sony Dual Shock Analog Joypad

5 out of 6 stars
Men ventetiden var det hele værd. Sonys nye Dual Shock Analog Joypad leverer alt, man manglede ved den digitale styring og mere til, nemlig to forskellige vibrationer – i dertil understøttede spil.

Testen bliver nødt til at stå med Polyphonys imponerende Gran Turismo – det eneste PAL-spil, der understøtter både analog styring OG Dual Shock. Indtil videre. Efter at have slået vibrationer til, samt konfigureret joypad’et således, at man styrer med det venstre joystick og accelererer/bremser med det højre, er man klar.

Løbet starter og der speedes op. Allerede her kan man mærke forskellen. Under acceleration vibrerer joypad’et let i hænderne på én – det samme gør sig gældende, når man laver hårde sving med bilen. Umiddelbart efter start kommer jeg i problemer og kolliderer med en computermodstander. Effekten udebliver ikke: En kraftig vibration ryster mine fingre og bringer et smil på mine læber – tænk at det kunne være så skægt at køre galt!

Jeg retter bilen op, og forsøger at indhente modstanderne. Den analoge styring er en stor hjælp i de lange, bløde kurver, hvor jeg ellers måtte rette bilen op i små ryk med det digitale joypad. Hvis bilerne ikke var en nydelse at køre før, så er de så sandelig blevet det nu!

Den analoge styring er magen til den, man kan finde i det forrige, analoge joypad fra Sony. Dog har selve joystick’ene fået en lille forhøjning istedet for den fordybning, der var på det førnævnte. De nye joysticks gav denne anmelder en forhøjet præcisionssans, men andre kan være af anden overbevisning. Ligeledes er håndtagene blevet forkortet, således at de nu igen har samme længde som på det digitale joypad. Ærgeligt, men nok et resultat af udvidede tests i miniput-hænderne på en bunke japanere.

Der er allerede en pæn bunke (gode!) spil på det europæiske marked, som understøtter analog styring (Ace Combat 2, Crash Bandicoot 2, MotorHead, Forsaken m.fl.). En enkelt af dem har ovenikøbet vibration, omend “kun” én slags, nemlig Porsche Challenge.

Dual Shock Analog Joypad er så absolut er et joypad, som er pengene værd. Man skal (næsten) være idiot for ikke at finde en forbedret kontrol over sine spil ved brugen af det, og vibrationseffekten er en fin detalje. Denne anmelder taler varmest for den analoge styring, men at man ovenikøbet får Dual Shock med i prisen er kun et ekstra plus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.