Wave Race 64

6 out of 6 stars

Dette er bestemt ikke et nyt spil. Men til gengæld er det stadig et
af de bedste til N64! Samtidig er det et ret overset spil, og guderne må vide hvorfor – det fortjener bedre. Og fordi det ikke virker som om der vil komme mange yderligere spil af denne kaliber til N64, har jeg besluttet mig for at anmelde det før maskinen går i glemmebogen.

Wave Race 64 (WR64) er en af de tidligste af Nintendos egne udgivelser til N64’eren. Det er udviklet af selveste Shigeru Miyamoto, manden bag både Super Mario 64 og Zelda 64, og derfor er det på “Big N’s” sædvanlige, høje niveau – på trods af, at det er et 1. generations spil. Spillet byder på en fabelagtig fysik, specielt mht. bølger, som endnu ikke er blevet overgået i noget spil, hverken til N64 eller andre konsoller/PC.

OG bølger er der mange af, for WR64 er et vandscooter-spil med tryk på ‘VAND’. De ialt 8 baner er designet, så man støder på alle former for bølger; fra det stille vand i Drake Lake over de små bølger som skyller mod stranden på Sunset Bay til de frådende bølger som slår mod molen på Marine Fortress.

Og mens man fræser afsted, bopper éns scooter op og ned i vandet, der tryllebinder spilleren med sin livagtighed. Scooternes friktion og fart virker også ultra-realistisk, og man kan sågar lave tricks, såsom at stikke næsen i vandet og dykke under en forhindring eller lave en 360° vending i luften efter et hop. Det er ren blær, men man kan da altid irritere Lars med det, når man er ved at vinde over ham (spillet understøtter 2 spillere i splitscreen).

Grafikken er stadig noget af det flotteste N64 nogensinde har budt på, hvor utroligt det end lyder, og det kører flydende med en opdatering på 25-30fps, hvilket er ganske pænt for et N64-spil. Lydeffekter er tilpas maritime, og baggrundsmusikken er også ok. Helhedsindtrykket er solidt – japanerne ved hvad de laver, når det drejer sig om konsolspil.

For at forlænge spillets levetid har hver bane 3 sværhedsgrader, som primært ændrer to ting: Flere og større bølger. Spillet byder også på en Stunt bane, hvor man kan træne sine tricks og score point. Alt sammen kan ræses på 4 forskellige typer vandscootere, som kan indstilles mht. friktion, topfart, acceleration m.v.

Det her er et absolut “MUST-HAVE” til sin N64. Det kan være svært at finde – men støder du på det, er der kun ét at gøre: KØB DET!

Stadig i tvivl? Hvorfor så ikke læse en anden rosende anmeldelse af Wave Race 64 tilbage fra 1996?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.