Dynasty Warriors

4 out of 6 stars

Var Soul Blade for indviklet for dig, men manglede du et ordentligt våben i Tekken? Fortvivl ej, dette kunne være løsningen.

Dynasty Warriors er et 3D beat’em up efter alle kunstens regler – har du bare set Tekken 2 eller Soul Blade én gang, ved du hvad der i vente.

Du har muligheden for at kæmpe med 10+ forskellige slagsbrødre/-søstre, alle med hvert deres våben og karakteristiske kampstil. Spil mod computeren i et (efterhånden traditionelt) udvalg af måder: “Bare” vind over de andre; vind hurtigst muligt; sammensæt teams der kæmper til sidste mand; længst udholdenhed uden “påfyldning”; træning el. almindelig blodsudgydelse mellem dig selv og en af dine venner/fjender.

Spillet har altså alt hvad der skal til for at tilbyde spilleren størst mulig fleksibilitet. Dertil skal også lægges noget flot FMV (både intro’er og extro’er) samt det faktum, at spillet kører i hi-res(!) og har et pumpende soundtrack. Man kan ikke være i tvivl: Dette spil er poleret!

Hvor adskiller spillet sig så fra den hob af kampspil, som allerede er på markedet? Svaret er, at det er simpelt at gå til, selv efter et par øl!

Seriøst talt er dette ikke langt fra sandheden, og professionelle kamphaner vil nok kigge andetsteds efter deres adrenalinrush. Men har man mange venner, der aldrig kunne DRØMME om at købe sig en PSX selv, så er dette glimrende tidsforbrug. Selv en trænet kan få tæv i Dynasty Warriors.

Kontrollen er ligeledes ganske simpel; 2 knapper styrer 2 forskellige stød med éns våben og de 2 andre parerer hver af modstanderens 2 forskellige stød. Hvor der er en anelse nytænkning i Dynasty Warriors er i det stigende/faldende “Chi meter”, dvs. en lille energimåler, som skifter farve mellem gul og rød under kampen. Når den er gul, kan man udløse en “combo” a la den vi kender fra “Soul Blade” – en række stød udføres sekventielt for dig, af computeren. Forhåbentligvis står man i nærheden af modstanderen, når dette sker, haha. Et enkelt greb kan ligeledes udføres, men så stoppper legen også; der er virkelig få andre ting, man behøver at vide for at kunne spille med her.

Dynasty Warriors’ styrke er således også dets svaghed: Det er let at gå til, men kan blive ensformigt i længden. Et “rart” spil, der nok vil bedre egnet som lejespil, når man skal have en aften slået ihjel, bogstaveligt talt. Teknisk set i top.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.