Rayman 2: The Great Escape

4 out of 6 stars
Endnu et 3D platformspil er på gaden, men det er et overraskende godt ét! Ovenikøbet det bedste af slagsen til Dreamcast.

Mange kan måske huske Rayman fra PSX, og siden fra PC. En krop med fødder, hænder, hoved, men ingen forbindelse mellem disse. Han ligner mest af alt en blanding af en hund og en kanin, og han har et godt hjerte. Tillæg et snøvlende sprog og en hoppende gang, og du har en karakter, som alle børn må elske.

Nu er han tilbage i fuld 3D og bevæger sig atter igennem et utal af baner for at redde en fantasiverden i en parallel dimension. Og hvilken verden! Programmørerne har gjort alt hvad de kunne for at lave et spil, som virkelig imponerer. Solstråler bryder gennem løvfaldet, vandfald fosser i baggrunden og blomsterstøv falder fra oven. Man føler sig helt hensat til en Disney-film. Selv musikken understøtter dén følelse.

Gameplayet er ligeledes “spot on”. Rayman er let at styre, og hvis kameraet bliver for vildt kan et enkelt tryk zappe det hen bag ham, så man hurtigt kan se farer forude. Han er en versatil lille fyr, som både lærer at flyve, svømme, dykke, svinge fra håndtag m.m. på sin færd.

Vi har set det meste af det før – genren ER jo en anelse gennemtærsket. Det gør dog ikke så meget, for det er stadig en fornøjelse at spille et spil, der er blevet lagt så mange positive kræfter bag. At det så ligeledes kører flydende (60 fps), gør ikke fornøjelsen mindre, selvom det selvfølgelig er det solide gameplay som fastholder spilleren. Ude nu i PAL.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.