Fantavision

4 out of 6 stars
Digitalt fyrværkeri. Enhver lille drengs drøm. Også min.

Den drøm er nu blevet til virkelighed, takket være Sony og deres nye PS2. Og jeg kunne leve den ud for et par dage siden, takket være Jon Rocatis – en af de andre børns lillebror.

Ideen er simpel: Bølger af fyrværkeri skydes op over byen/banen, og ved hjælp af en sigtelinie (a la træningsbanerne i Bust-a-Move) skal man forbinde ensfarvet fyrværkeri i kæder af mindst 3, inden det kan detoneres i farverige eksplosioner.

Hvad der forværrer situationen, er det faktum, at fyrværkeriet skal forbindes og detoneres inden det dør ud, ellers taber man energi. Heldigvis kan man få mere energi ved at detonere fyrværkeri som indeholder flere kæder i forskellige farver, og/eller man kan inkludere en speciel “E”-raket i sin kæde. Derudover kan man udløse en bonusbane, hvor fyrværkeriet går fuldstændigt amok, og chancen for at lave kæder (og derved indsamle ny energi) er ret høj, såfremt man får detoneret nogle specielle STJERNE-raketter.

Og så gælder det ellers bare om at holde sig i live. Der er 8 baner, som afløses af de samme 8 baner, bare sværere. Mellem banerne har Sony inkluderet de underligste, små filmsekvenser i den skæggeste retro-stil. Hvad der mest af alt ligner en svensk familie anno 1970 snakker med hinanden gennem 70’er-telefoner og 60’er-fjernsyn, alt imens de spiller Fantavision og er glade. Det er humor på højt plan! Sidst men ikke mindst må jeg huske at nævne Replay-funktionen, hvor man kan se sine farvestrålende eksplosioner igen og igen fra forskellige vinkler og i forskelligt vejr; sne, regn, ekstra mørke eller evt. gennem et par psykedeliske briller(!)

hvad der altså umiddelbart er et et hurtigt overstået spil, efterlader alligevel et behov for at prøve igen. Det har nemlig den “just one more time”-faktor, som så få spil besidder. Simpelt at gå til, svært at slippe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.