Sleepy Hollow

4 out of 6 stars

Christian har allerede anmeldt Tim Burtons vidunderlige mesterværk, så her kigger jeg kun på DVD’ens kvalitet og dens features. Karakteren ovenfor har således intet med filmen at gøre.

Filmen er præsenteret i en smuk anamorphic overførsel, der virkelig klarer de mørke farver godt – Sleepy Hollow er en slags sort/hvid film, en effekt opnået ved at filme næsten alle scener gennem et blåt filter. De mange tågede scener gengives eksakt uden det mindste tegn på kompressionsartifakter. Alt i alt er det dystre Burtonske univers perfekt gengivet.

Lydmæssigt er der både et 5.1-lydspor og et almindeligt stereospor. Jeg har ikke surroundanlæg, så det kan jeg ikke snakke med om, men der var god bas og dybde i lydbilledet – Daredevil gungrede truende rundt i lejligheden.

Teksterne (hvis man er til den slags; jeg er) er gule og letlæselige – en dejlig afveksling fra de små, hvide man er vant til. Det var en behagelig overraskelse at alt ekstramaterialet på skiven også er tekstet.

Ekstramaterialet er ret flot, taget i betragtning at dette ikke en en “Special Limited Issue Collector’s Only Platinum Edition”. Paramount, der ellers ikke gør sig meget i special features, har her leveret en lille perle.

Behind the Scenes er den sædvanlige reklame udgivet som “dokumentar” til at vise i fjernsynet for at generere interesse op til filmens premiere. Denne er dog en af de bedre, meget informativ og underholdende. Filmens personer, scener, gimmicks (den hovedløse rytter er ikke bare en mand med jakken over hovedet) og musik gennemgås på 30 minutter.

Cast and Crew Interviews er 10 minutters sammenklippet snak med folkene i og bag filmen. Mest rygklapperi og ikke meget nyt her, udover at man får en ubehagelig fornemmelse af at Christina Ricci virkelig er en dum gås.

Photo Gallery er nogle små billeder i en lidt mudret kvalitet, jeg ikke kan se idéen i, og så er der naturligvis de obligatoriske Cast & Crew bios og trailers.

Den mest lovende feature på DVD’en var Tim Burtons kommentarspor til filmen. Der er intet herligere end at høre skaberen selv snakke om sit værk. Men Burton er en meget beskeden Skaber. Han siger ikke meget, og det meste er send-ups til folk i branchen. Jeg havde glædet mig til at få en masse at vide om symbolik, billedteknik og alle de små detaljer, der gør Burton-film så specielle. Men det er som om han tager den slags for givet og hellere vil snakke om de folk, han arbejder sammen med. Det ville have været rart, hvis f.eks. Johnny Depp var med på kommentarsporet, så de kunne have diskuteret filmens aspekter.

Amazon.com har et Interview med Tim burton, hvor han fortæller om Sleepy Hollow og om at lave kommentarspor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.