Neon Genesis Evangelion Collection 0:2

5 out of 6 stars

Efter en del forsinkelser fik ADV endelig udgivet disc nr. 2 i Evangelion serien. Og her på redaktionen kan vi kun sige halleluja for det!

Endnu engang får vi 4 episoder serveret og de holder ligeså meget vand som de 4 første gjorde. Grundlæggende er det bare mere af det samme: En ny Angel ankommer. Den virker uovervindelig. Smadrer nogle bygninger, hvorefter Shinji til sidst får bugt med den. Men det er kun sukkeret på bolchets overflade, som skal sørge for at vi får dækkets vores behov for action. Inde under overfladen ligger alt det interessante; karakterudviklingen, de mystiske intriger indenfor Nerv og ting såsom ”the human enhancement program”, som vi kun snuser kortvarigt til.

Nok den vigtigste begivenhed på disse episoder er at vi bliver præsenteret for en ny Eva pilot: Det 2. barn, Asuka. Hun er et glimrende komplement til de to andre piloter Shinji og Rei. Hvor de er stilfærdige og følelsesmæssigt indesluttede er Asuka en vulkan af selvtillid og aggressivitet. Hun tonser bare frem som det passer hende og finder sig ikke i noget. Hun sætter virkelig noget dynamik ind i serien og det skal nok blive underholdende, at se hvad hun finder på længere henne i serien.

Flere af de personer, der ikke fik så meget skærmtid på disc 1 bliver grundigere behandlet her. Først og fremmest Rei, der af samme grund pryder coveret i denne ombæring. Hendes ubrydelige loyalitet overfor Ikari (Shinjis far) bliver belyst i et flashback, der uddyber visse ting fra disc 1.

For mig er hun stadig en af de mest spændende personer i serien (#1 er Ikari). Hvorfor er hun så blottet for følelser som en robot? Hvorfor er Ikari tættere knyttet til hende end sin egen søn? Og hvordan blev hun egentlig Eva-pilot? Det er alt sammen spørgsmål jeg håber bliver besvaret længere henne i serien. Indtil da fortærer jeg som en sulten hundehvalp de godbidder, der falder af undervejs.

Misato får vi (protester anyone?) heldigvis også mere af. Faktisk bliver hun hovedperson i en hel episode, der handler om en løbsk robot Eva-teamet skal stoppe inden dets reaktor ryger i luften. Det er en interessant episode, da den viser at det sagtens kan være spændende i Evangelion uden den obligatoriske Angel-kamp.

Noget jeg bemærkede i denne omgang af serien var stemningsskiftet. Der var humor i de fire første episoder, men den har fået et let nøk op af grinometret med disse episoder. Det hele virker ikke længere nær så alvorligt og i hvert afsnit er der adskillige scener man nok skal komme til at sidde og småklukle af. En scene hvor Shinji besøger Rei udvikler sig til en uhørt grad af pinlighed. Og hvad med ”Strudel”? Du vil forstå hvad jeg mener når du ser det.

Teknisk er discen ok. Overførslen er vidst lidt bedre end på disc 1 og pænere skal vi nok ikke regne med det bliver længere henne i serien. Den master ADV har til rådighed er åbenbart lidt bedaget, så det må vi bare leve med. Lyden er den samme som sidst; fin og klar og udmærket punch i de actionmættede scener. Menuerne er der ikke ændret ved, eneste forskel er at trailerne nu kun kan ses ved opstart af discen. Et tryk på menu-knappen hopper let og elegant hen over dem. Extras består igen kun af nogle karakterbiografier, hvilket forhåbentlig ikke bliver en trend på de resterende discs. Indtil videre gør det ikke så meget, men på et eller andet tidspunkt ville nogle interviews med cast/crew være dejligt at se. Særligt Hideaki Annos tanker om sit værk står øverst på min ”most wanted”-liste. Men det er ADV vi snakker om, så jeg tvivler.

Et par sjove Evangelion detaljer: Underteksterne ser ud til at være større end sidst. Hvorfor begriber jeg ikke, de var ikke specielt små før. ED-themet er ændret en smule; det er stadig ”Fly Me to the Moon”, men sangeren er tydeligvis ikke den samme. Episode 6, 7 og 8 har hver deres version af sangen og der er virkelig forskel i stil og rytme. Det lyder faktisk ret skægt og man skal endelig ikke snyde sig selv for at høre dem.

Serien er nu for alvor kommet i gang og vi kan kun læne os tilbage og nyde det. Ved første øjekast skiller Evangelion sig måske ikke markant ud fra alle de andre robotserier, men går man i dybden vil man bemærke symbolerne, de subtile hentydninger og frem for alt et persongalleri med mange facetter.

På grund af negativt feedback til disc 1 var denne disc ret længe om at blive udgivet. Heldigvis skal vi ikke vente særligt længe på resten af serien. Disc 3 er allerede ude (23/1) og de resterende ser ud til at komme med 3 ugers intervaller. Eneste dårlige nyhed er at ADV åbenbart mener, at det berettiger dem til kun at lægge 3 episoder på hver disc. They never learn…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.