Chicken Run (DVD)

5 out of 6 stars

En fremragende film kalder på en fremragende udgivelse på dvd. Heldigvis er det netop hvad Chicken Run har fået.

Da vi allerede har anmeldt biografversionen vil jeg udelukkende beskæftige mig med discens tekniske kvaliteter.

Dreamworks har stået for udgivelsen af denne film og da det plejer at betyde fremragende billede og lyd, overrasker det ikke at det netop er, hvad der er at finde på denne disc. Ægsellent lyd, endda både i DTS og DD5.1, så burde alle vidst være glade.

Billedet er anamorphic og fri for fejl. Da filmen jo er helt ny, er kildematerialet udgiverne havde at arbejde med af høj kvalitet og det ses da også tydeligt. Farverne er flotte og billedet er knivskarpt.

Vanen tro har Dreamworks inkluderet en ganske pæn mængde ægstras. Vi får et par udmærkede dokumentarer om tilblivelsen af filmen. De indeholder både interviews og ægsempler på animationen og dubningen af filmen. Alt sammen interessant, men der er ikke rigtig nok af det. Der er for mange klip fra filmene og de to dokumentarer genbruger materiale fra hinanden. Men dårlige er de bestemt ikke. Derudover er der en bunke DVD-ROM materiale, en read along, kommentarspor med de to instruktører Nick Park og Peter Lord. Endvidere er der trailere, biografier, production notes og den hysteriske ”Panic Button”. Med andre ord er det en ganske veludstyret disc.

Syntes man om filmen, er dette bestemt udgaven man skal have. Selvom der godt kunne have været lidt mere kød på dokumentarerne, er billede og lyd rigeligt til at retfærdiggøre 5 stjerner i DVD-Ægstras. Har man endnu ikke set den, så er denne udgivelse den perfekte lejlighed til at gøre det. De danske region 1 sælgere tager ikke engang en særlig høj pris for den (229-249), så det er bare med at punge ud, for Chicken Run er ganske enkelt et godt køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.