The Perfect Storm (DVD)

3 out of 6 stars

Er du til effektfilm så er The Perfect Storm dvd’en for dig. Vi anmelder skivens tekniske kvaliteter.

Præget af klichéer, tynd handling og uinteressante personer kan der ikke siges meget godt om Wolfgang Petersens effektfilm fra sidste år. Det der skulle siges har Lars allerede sagt, så i stedet vil jeg beskæftige mig med dvd-udgavens tekniske side.

Lad os starte med det første man ser, når man starter disken op; menuen indledes af en introanimation, med klip fra nogle af de mere actionprægede sekvenser i filmen. Kvaliteten er tydeligvis ikke helt god. Lidt underligt, da den er så kort at det ikke kan være et spørgsmål om pladshensyn. Måske prøver Warner at gå efter et særligt look, hvad ved jeg.

Menuerne er ganske pæne og overskuelige, de har dog en seriøs mangel. Der er ikke nogen mulighed for at vælge undertekster i dem. Ganske vidst kan man da bare bruge subtitle-knappen på ens remote når filmens starter, men det virker ærligt talt lidt klodset at de ikke har kunnet implementere det i menuen. Selv low budget udgivelser har denne feature.

Af ekstra materiale må man sige at disken er godt med. Adskillige bag kameraet dokumentarer, gennemgange af effekternes tilblivelse og audiokommentarer m. bla. Wolfgang Petersen gør sit til, at man ikke føler at det er en skrabet dvd. Storyboard galleri, foto montager osv. runder det hele af, men det er begrænset hvor interessant det er at se på den slags i en film, der ikke er noget særligt i sig selv. Havde filmen været fantastisk ville det straks have fænget på en helt anden måde og man havde levet sig mere ind i ekstramaterialet.

Men hvordan ser filmen så ud på dvd?, spørger i sikkert. Ganske godt. Filmen har mange mørke scener, men de er reproduceret glimrende uden synlige fejl eller artifacts. Generelt er det en god overførsel, men sine steder er den ikke optimal. Jeg syntes at barscenerne virkede lidt uskarpe og det var vidst ikke bare cigarettåger. Men fans (er der nogen?) vil ikke få noget at hidse sig op over.

Lyden er selvfølgelig fremragende. Bølgeskvulp, knagende skibsskrog og stormstyrke 117 sørger for at vores ører i det mindste ikke keder sig. Lydsporet er tilmed i DD5.1 EX, for dem der har det fornødne udstyr. Fornemt for en region 2-udgivelse.

Havde man en god biografoplevelse og har man lyst til at gense filmen, så vil man ikke kunne klage over denne disk. Har du ikke set den vil jeg dog ikke anbefale et køb, medmindre du er vild med special effekts og giver fanden i plot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.