Burn Notice

burn35 out of 6 stars

Michael Westen (Jeffrey Donovan) er en spion, der har brugt de sidste ti år på at rejse kloden rundt for gud og fædreland, men så en dag vælter korthuset pludseligt. CIA vil ikke kendes ved ham længere, og det er temmelig ubelejligt, når man står midt i en våbenhandel og pludselig ikke kan betale, fordi ens handler smider røret på. Michael slipper dog fra mødet med livet i behold, og hårdt såret vælter han ned i et flysæde mod de forenede stater og besvimer. Da han vågner igen, er han i en seng i Miami med ekskæresten siddende ved siden af.

Den overordnede historie i Burn Notice handler om, hvorfor Michael er blevet brændt, hvorfor CIA efterlod ham i live, og hvorfor det åbenbart er vigtigt, at han ikke forlader Miami igen. En superhemmelig organisation agerer og manipulerer i kulissen, korruptionen florerer på højeste niveau, og vi stifter bekendskab med nogle helt igennem modbydelige personer, som er fast besluttet på at gøre livet så besværligt for Michael som muligt. Rollen som superskurk skifter en del, idet de sjældent overlever en hel sæson. Det gør dog ikke noget, for det er blandt skurkene, vi finder de mest interessante gæstestjener. Tricia Helfer (Battlestar Galactica), Michael Shanks (Stargate SG-1), Ben Shenkman (Royal Pains), Kristanna Loken og Robert Patrick (2xTerminator) for at namedroppe nogle af dem.

Det er dog noget helt andet, som gør Burn Notice seværdigt. Michael får hurtigt etableret sig i Miami sammen med ekskæresten Fiona og vennen Sam, og når de ikke arbejder på at afdække den lyssky konspiration, hjælper de folk i nød. Folk der er blevet bortnarret deres opsparing, har fået deres datter bortført og så videre. Fiona er tidligere IRA. Hun har et iltert temperament og foretrækker at løse problemer med varmt bly og C4. Sam er en semi-pensioneret efterretningsagent med en fortid i Navy SEAL special forces. Han spilles af Bruce Campbell, som ikke burde kræve nærmere introduktion i dette forum. Fiona spilles af britiske Gabrielle Anwar, som har en sprød irsk accent, som vi dog desværre kun får fornøjelsen af i første afsnit. Herefter taler hun amerikansk.

Afsnittene følger næsten alle den samme skabelon, hvor to-tredjedel af tiden bruges på en historie, der varer 1-2 afsnit. Resten af tiden bruges på at udvikle hovedhistorien for sæsonen. Det er de korte afsluttede historier, der bærer serien. Det overordnede plot er spændende nok i starten, men det ender med at blive trukket længere ud, end det efter min mening kan bære. Lidt på samme måde som jagten på Red John i The Mentalist. En anden ting, der irriterer mig, er, at folk generelt ikke kan ramme en ladeport på tre meters afstand. Det giver bare ingen mening. Husk at vi har med elitesoldater og black ops-agenter at gøre. Og det er i øvrigt heller ikke konsistent. Af og til, når historien kræver det, kan de pludselig skyde en pistol ud af hænderne på fjendtlig soldat. Øjeblikket efter kan de ikke ramme en skid igen. 

Jeg er i skrivende stund nået til sjette sæson (ud af syv), og for det meste har jeg været vældig godt underholdt. Jeg bryder mig dog ikke om den drejning, som serien har taget på det seneste, men det skal ikke forhindre mig i at anbefale i hvert fald de første 3-4 sæsoner. Hvis du kan lide serier som Leverage og Covert Affairs, så er Burn Notice noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.