Nyt forum

Da vi ikke længere havde kræfter til at udvikle videre på vores egen kode, besluttede vi at omlægge Geek Culture til andre folks kode, og valgte to af de mest populære Open Source-produkter til at løfte opgaven: WordPress til sitet og phpBB til forummet.

De to har dog aldrig været gode til at enes om tingene, og med separate brugerbaser, krydspostning af artikler til forum og andet godt, var det en løsning, der i bedste fald fungerede med nød og næppe. Broen mellem WordPress og phpBB (varetaget af plugin’et BridgeDD) har nu vist sig at være for besværlig og ustabil, og da der umiddelbart ikke findes andre simple måder at integrere de to produkter på, har vi valgt at skrotte phpBB.

Forummet er derfor ved at blive migreret ind i WordPress via bbPress, som er forumsoftware “made the WordPress way”; udviklet direkte til WordPress af folk fra WordPress-teamet. Vi har testkørt skidtet lidt, og det ser fint ud. Der mangler noget funktionalitet i forhold til phpBB, men det må vi forsøge at løse henad vejen med input fra jer.

Alt indhold er (forhåbentlig) kopieret fra phpBB-forummet over i bbPress, inklusive alle brugerkonti og passwords, så man skal altså ikke oprette sig igen, men bare logge ind. I løbet af dagen vil layoutet i højre side ændre sig, så der kommer mulighed for at logge ind, ændre sin profil osv. Vil man ændre sin avatar, gøres det nu gennem Gravatar (der er link til det fra din profilside, når du er logget ind).

En anden konsekvens af at skrotte phpBB er, at kommentarer til artikler fremover vil blive knyttet til artiklerne og fremkomme i direkte forlængelse af dem, sådan som det ses på stort set alle andre sites på nettet. De eksisterende artikelkommentarer kan desværre ikke flyttes, og grundet den dårlige integration mellem WordPress og phpBB blev de heller ikke migreret korrekt over i bbPress. Vi har dem dog stadig i systemet, og de vil langsomt dukke op, efterhånden som vi rydder op i de importerede data.

35 tanker om “Nyt forum

 • 16. april 2016 at 10:32
  Permalink

  Jeg er stor fan af, at det hele nu hænger sammen i én stor vælling af kode.

  Svar
 • 16. april 2016 at 10:52
  Permalink

  Jeg synes det er grove løjer at man skal til at lære nyt igen-igen for at kunne brokke sig over alt det nymodens pjat der komme frem.

  Svar
 • 16. april 2016 at 10:57
  Permalink

  Vi gør alt, hvad vi kan for at fremmedgøre os overfor brugerne. Næste skridt: Migrering af hele sitet til en lukket gruppe på facebook!

  Svar
 • 16. april 2016 at 13:34
  Permalink

  Det har vel været en rejse. Geek Culture har et helt andet udtryk. Nogle vil mene vi har mistet vores rødder og at det nye er noget generisk wordpress hejs. Andre vil mene at det er blevet mere moderne og at kommentarer og forum nu hænger bedre sammen. Det er i samme kontekst og layout og farver er også gennemgående.

  Jeg savner aktiviteten fra det gamle forum, men generelt kan jeg godt lide vores nye hjem, og artiklerne er i hvert fald lettere at skrive (og læse). Hvis det nu var, at man skrev nogen.

  Svar
 • 16. april 2016 at 19:09
  Permalink

  Det her er klart bedre end det andet og kommer på mange måder tættere på den gamle stil – juhuu…

  Svar
 • 19. april 2016 at 11:18
  Permalink

  “Friskhed”-kolonnen. Lovin it! 😀

  Svar
 • 19. april 2016 at 13:42
  Permalink

  Broen mellem WordPress og phpBB (varetaget af plugin’et BridgeDD) har nu vist sig at være for besværlig og ustabil

  Det her kan jeg nikke genkendende til. Den slags broer virker som regel aldrig. Så valget er forståeligt.

  Men jeg må tilstå at jeg synes der er alt for meget hvidt, specielt på forummet. Det ser ufærdigt ud, og er anstrengende at læse hvis man sidder i et lidt mørkt lokale, eller det er aften.

  Svar
 • 19. april 2016 at 13:44
  Permalink

  (Test post):
  Hovsa, kursiv drillede mig. Eller er det kursiv eller måske kursiv eller noget andet?

  Svar
 • 19. april 2016 at 13:51
  Permalink

  Sorry for spam. Jeg prøver lige nogen ting igen for at se hvad der egentlig virker bedst.

  Svar
 • 19. april 2016 at 22:52
  Permalink

  Men jeg må tilstå at jeg synes der er alt for meget hvidt, specielt på forummet. Det ser ufærdigt ud, og er anstrengende at læse hvis man sidder i et lidt mørkt lokale, eller det er aften.

  Jeg er enig; området mellem kommentarerne kunne være udnyttet bedre. Det skyldes nok det tema, vi bruger i øjeblikket, og kan sikkert fikses med noget kreativt CSS.

  BTW: Det ser ud til at markup virker i kommentarerne, så man kan lave kursiveret tekst ved blot at omgive teksten af asterisker.

  Svar
 • 19. april 2016 at 22:57
  Permalink

  Nåja, bold laves med et almindeligt html ‹b› tag.
  Kursiv laves med en asterisk på hver side.
  Quote laves tilsyneladende med et almindeligt html ‹i› tag.

  Svar
 • 20. april 2016 at 0:49
  Permalink

  Min OCD kunne ikke holde ud at se på b0rken tags. Så det har jeg rettet.

  Svar
 • 20. april 2016 at 8:14
  Permalink

  Hvis folk vil ændre deres avatar er der to muligheder:

  1) Opret et login på Gravatar, der har samme mail-adresse som dit GC-login, og ændr din avatar der. Fordelen er, at den avatar så også bruges på andre sites, der supporterer Gravatar. Ulempen er, at man skal oprette sig på endnu et sært site.

  2) Log ind via facebook, Google+ eller Twitter (man får mulighed for at linke til sin GC-konto under login), og din avatar fra den pågældende service bliver så også brugt her.

  Svar
 • 20. april 2016 at 10:15
  Permalink

  Fandt et plugin til at få kommentarerne til at se lidt mere fornuftige ud (wpDiscuz). Lige nu er alt på engelsk, men det får jeg fikset. På et tidspunkt. Vejret er ret godt og jeg har ferie.

  Svar
 • 20. april 2016 at 10:16
  Permalink

  Okay; rækkefølgen er fucked up. Får også kigget på det.

  … Og der mangler knapper. Skal vist lige læse op på det her, før det aktiveres 🙂

  Tilbage til standard.

  Svar
 • 20. april 2016 at 14:02
  Permalink

  Det er muligt, at jeg skulle være gået til SpecSavers (er det Louis Nielsen i DK?), men jeg synes ikke at kunne finde en mulighed for at springe direkte til første ulæste kommentar i en tråd.

  Jeg håber, at nogen nu vil fortælle mig, at jeg ganske rigtigt er blind, og at jeg bare skal gøre sådan og sådan, for den funktion kan jeg godt nok ikke undvære …

  Svar
  • 21. april 2016 at 8:37
   Permalink

   Der er nu mulighed for at hoppe til første ulæste post i forumet. Der er en lille pil ved hvert emne, man kan klikke på.

   Svar
 • 20. april 2016 at 19:09
  Permalink

  Du kan klikke på datoen for at hoppe til sidste indlæg. Ikke helt det du ønsker men næsten brugbart. Tror dog ljorg leder efter et plugin.

  Jeg savner klart noget kontrast, – især den fesne lyseblå skrift gør det hele meget ferskt og hvidt. Bortset fra det synes jeg der er kommet mere liv. Er det virkelig bare fordi at forummet er kommet tættere på hovedsiden? Jeg håber det – det er jo næsten som i gamle dage.

  Svar
 • 21. april 2016 at 8:34
  Permalink

  Prøver lige at aktivere wpDiscuz igen for at se, hvad folk synes om det ændrede layout i artikelkommentarer. Jeg kan godt lide, at det er blevet mere kompakt, men det er irriterende at “nyt indlæg” boksen står før alle indlæg. andre har brokket sig over det samme i deres supportforum, og de har lovet at fikse det i en senere udgivelse.

  Samtidig er der blevet mulighed for at svare på kommentarer, og svarene bliver indrykket under den kommentar, der svares på. Jeg kan ikke afgøre, om det giver bedre overblik eller det bliver svært at finde de nye kommentarer, så den må vi lige tage efterfølgende. Det er i øvrigt en generel WordPress-funktionalitet og afhænger ikke af wpDiscuz-plugin’et.

  Når man poster en ny kommentar, står den øverst i listen. Men den hopper ned til den rigtige plads, når man reloader (og sandsynligvis med det samme for alle andre end kommentarforfatteren).

  Dansk skal vi selv lave, men jeg vil ikke begynde at oversætte, før folk siger god for det her.

  Lad høre!

  Svar
  • 21. april 2016 at 13:50
   Permalink

   Jeg synes, at det ser godt ud. Men jeg er ikke fan af de dersens op/ned-stemningstommelfingre.

   Svar
   • 21. april 2016 at 16:38
    Permalink

    De kan fjernes uden problemer. Vi havde dog lidt samme funktionalitet på det gamle site, så måske folk gerne vil have dem?

    Svar
    • 21. april 2016 at 20:43
     Permalink

     Det er lidt reddit-agtigt. Jeg kan godt gå med til tommelfinger-op, som vi jo havde på gamle gc. Om vi har behov for at nedstemme et indlæg ved jeg ikke. Kan ikke se værdien i det, når tonen er så civil og velopdragent, og det skaber en unødvendig negativ stemning. Er det enten eller så stemmer jeg for at beholde dem begge,

     Svar
  • 21. april 2016 at 20:45
   Permalink

   Kan godt lide det – og er bedre end før, kan temaet også bruger i forum, for det fedeste er jo at det ser nogenlunde ens ud imo. 🙂

   Svar
   • 21. april 2016 at 22:26
    Permalink

    Desværre nej. WpDiscuz er et plugin til artikelkommentarer og det virker ikke på bbPress (som er et plugin til forum).

    Svar
    • 21. april 2016 at 22:34
     Permalink

     Øv. Er der noget template / css der kan hackes i admin, eller er det dybere nede i maven på serveren.?

     Svar
 • 1. maj 2016 at 21:46
  Permalink

  Vi har punget ud for pro-udgaven af temaet, så nu kan vi ændre farver og fonte. Da vi ikke lige har et testmiljø, så kan i opleve at sitet pludselig skifter udseende. Lige nu tester vi en anden skrifttype (Oxygen), som vi (jeg) synes er lettere at læse, og en mørkere primær farve. Vi er dog lidt i tvivl om den skal være blå eller en lidt mørkere version af den gamle Geek Culture grønne. Lige nu er den grøn, for et øjeblik siden var den blå, og hvem ved hvad den er, når du læser dette.

  Svar
  • 2. maj 2016 at 18:10
   Permalink

   I hvert fald er jeg meget ked af den meget hvide baggrånd og den svagt lysende grå(?) skriftfarve.

   Svar
   • 2. maj 2016 at 18:50
    Permalink

    Hej Glitch

    Det er først nu du skriver det, at det slår mig at teksten er grå. Jeg har nu prøvet at gøre teksten sort og metafarven lidt mørkere. Blev det bedre?

    Det er til gengæld ikke så let at gøre noget ved den hvide farve, hvis det skal gøres overalt. Og det skal det, for ellers ser det ringe ud. Det kræver nogle CSS hacks, men jeg skal nok prøve at kigge på det, når vi får custom CSS til at arte sig. Lige nu insisterer nogle af pluginsene at have ret, uanset hvad vi definerer.

    Svar
    • 3. maj 2016 at 18:32
     Permalink

     Så er vi tilbage i blå. Med lidt assistance fra Odin har jeg fundet ud af at overstyre temaets og diverse plugins CSS. Der er ændret lidt småting – bl.a. skriftstørrelsen på forumforsiden og farven på blockquotes. Synes stadig ikke de ser pæne ud men det er blevet bedre. Når jeg får tid leger jeg lidt med det og får kigget på den skrift der stadig har en fesen grå farve.

     Til gengæld tror jeg ikke vi ændrer på baggrunden. Hvidt er meget normalt, og med den større kontrast med sort skrift, så synes jeg det fungerer fint nu. Råb endelig op, hvis du er uenig, så jeg kan fortælle du er en idiot og ignorere dig 🙂

     Svar
 • 13. maj 2016 at 10:32
  Permalink

  Efter forum-skift synes jeg specielt forum-delen er blevet ret langsomt, når man klikker rundt. Det tager i gennemsnit for mig 12 sekunder, hver gang jeg skal hente forummet-oversigten eller en tråd.

  Svar
  • 13. maj 2016 at 19:12
   Permalink

   Really? Andre der oplever der. Jeg ser 2-3 sekunders respons på alt. Ikke lynhurtigt men brugbart,

   Svar
  • 15. maj 2016 at 8:48
   Permalink

   Her kører det ganske fornuftigt. Jeg ser samme responstider som larskl.

   Svar
 • 17. maj 2016 at 13:08
  Permalink

  I forhold til det gamle site bliver jeg logget af oftere. Min fornemmelse er at det er ca. en gang om ugen at jeg skal logge ind igen på de forskellige enheder jeg bruger til at holde øje med GC.
  Det er ikke som sådan et problem. Det er bare anerledes end før.

  Svar
  • 17. maj 2016 at 17:34
   Permalink

   Tror det hænger sammen med at vi har fiflet med temaer og plugins,

   Svar
   • 17. maj 2016 at 19:23
    Permalink

    Det lyder plausibelt at det nulstiller login.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.