Tenchi The Movie 2: The Daughter of Darkness

tenchi_muyo_daughter_of_darkness_big4 out of 6 stars

Tenchi the Movie 2 bygger primært på den tidligere anmeldte OVA-serie, med alle de små detaljer som f.eks. Ryoko på loftbjælken. Til forskel fra den første, meget seriøse film, Tenchi Muyo in Love, er 2-eren en mere jordnær fortsættelse af løjerlighederne fra OVA-serien.

En dag dukker Mayuka op ud af ingenting og påstår hun er Tenchis datter. De andre piger er naturligvis skeptiske, især da Mayuka er lidt sødere ved sin påståede far end døtre normalt er. Med titlen i baghovedet kan man hurtigt regne ud, at Mayuka ikke er ubetingede gode nyheder i det allerede kaotiske Tenchi-hushold. Ryoko elsker Tenchi højt og vil gøre alt for at han ikke kommer til skade. Det giver store friktioner mellem hende, Tenchi og Mayuka (som også er en bestemt pige, der giver Ryoko kam til håret), og vi ser nogle sårbare sider af Ryokos normalt så stålsatte personlighed. Da sandheden om Mayuka kommer frem i lyset, er der gearet op til et stort drama om fri vilje mod skæbne; det går ikke stille af sig.

Her er guf for de fleste: Humor, dæmoner, kærlighed, jul i underverdenen, søde piger, dueller med lyssværd, jalouxi og teddybjørne med knive – alt sammen animeret i høj kvalitet. Filmen er gennemsyret af den unikke Tenchi-faktor, der giver mig lyst til at gense hele 7-timers OVA’en med det samme.

Anime handler ikke kun om animation. Anime er en udtryksform i sig selv. Den giver liv til de tegneserier, vi er opfostret med. I vesten har der sjældent været penge bag filmatiseringer af tegneserier, men tænk engang hvis Linda og Valentin havde fået et millionbudget? Det sker i Japan, og hvis man nogensinde har elsket tegneserier må man ikke snyde sig selv for anime.

Grundet budget-problemer er filmen desværre meget kort – lige under 1 time. For at kompensere har Pioneer lagt en Tenchi Encyclopedia med på samme disc. Det er ikke den samme som følger med The Ultimate Collection, men den er informativ, spændende og skæg at lege med.

Den normale remse følger: Kender du ikke Tenchi, skal du starte med OVA-serien. Hvis du allerede har set OVA’en og holdt af den, skal du straks få fat i Daughter of Darkness.

Alt, hvad man kan ønske sig at vide om filmen
Køb skiven på DVD Expressicon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.