Tenchi The Movie: Tenchi Muyo in Love

4 out of 6 stars

Tenchi Muyo in Love er den første af tre Tenchi-film produceret til biograferne. Resultatet er halvanden times vel-animeret japansk underholdning i topklasse. TMiL er meget seriøs i forhold til OVA-serien og The Daughter of Darkness, hvilket kan virke forvirrende i starten, men ender op med at give et langtidsholdbart indtryk.

Superforbryderen Kain undslipper sit sub space-fængsel og udraderer Galaxy Police. Da Jurai var skyld i hans tilfangetagelse, ønsker han at udslette Jurais kraft. Derfor tager han tilbage til 1970 for at dræbe Tenchis mor, Achika. Da Kain nærmer sig perioden, begynder nutiden at ændre sig – det går især ud over Tenchi, der begynder at forsvinde. Universets mest geniale videnskabspige (Lille Washu, selvfølgelig!) opdager, at der sker noget i 1970, og sørger for at sende Tenchi og de andre tilbage for at løse problemet. Da de ankommer prøver de at integrere sig i hverdagen. Det giver en række dejlige scener med Mihoshi som lærerinde og Ayeka og Ryoko som (evigt skændende) elever i Achikas klasse.

Pigerne får, under dække af meget tynde undskyldninger, installeret sig selv hos Achika og hendes far (som jo er Yosho – han burde kende Ryoko og Ayeka fra tidligere, men han siger ikke noget). Her forsøger de at forhindre Tenchi i at forsvinde og beskytte Achika. Langsomt regner de ud, at Kain står bag tidsparadokserne, og handlingen tager fart op mod det endelige opgør i Tokyo Tower.

Som med alt andet Tenchi, skal du ikke se denne film, før du har set OVA’en. Filmen ligger kontinuitetsmæssigt op ad den første TV-serie (Tenchi Universe, kommer på DVD i løbet af 2000), så der er enkelte afvigelse fra OVA-plottet. TMiL bruger (heldigvis) ikke tid på at forklare udenforstående noget, men dykker lige ned i velkendte personer, så man straks føler sig hjemme. Denne gang får vi en del mere at vide om Tenchis far Nobuyuki (der tidligere kun er fremstillet som en halvpervers vindueskigger) og hans mor Achika, der aldrig har været med i serien. Ayeka og Ryoku har gang i de sædvanlige fejder, Sasami er overnuttet og Tenchi befinder sig konstant i uheldige situationer.

TMiL er nok den Anime-film i min samling, jeg oftest vender tilbage til. Filmen er et seriøst afbrud fra en komedieserie, og det kræver man er i den rette stemning inden man ser den. Man skal altså ikke smide den på spilleren for at se Washu sprænge et eller andet i luften. Men hvis man ønsker at opleve essensen af, hvad Anime handler om – suveræne personer – er TMiL et af de bedste eksempler.

TMiL er Pioneers første DVD, og der er lidt knas hist og her – dog ikke i selve filmen. Til gengæld er der ret mange features på skiven: Production notes, interview med musiker Christopher Franke, trailere. Lydsiden byder på Engelsk og japansk soundtrack. Sidstnævnte kan klart anbefales (med undertekster). Selvom man ikke forstår et kvæk, er de japanske stemmer langt mere levende og nærværende end den amerikanske synkronisering. Som en skæg detalje er der også japanske undertekster, der er god hjælp til dem, der prøver at lære japansk.

Filmen anbefales klart til alle Tenchi-fans. Men hold dig væk, hvis du ikke kender serien i forvejen.

Køb skiven på DVD Expressicon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.