Project A-ko

4 out of 6 stars

Jorden, ikke-så-fjern fremtid, en by udslettes af en meteor og på kun 16 år genopbygges den. Historien begynder på Graviton Gymnasium for Piger, hvor engelsklærerinden introducerer to nye piger i klassen: A-ko og hendes tomhjernede men søde veninde C-ko. A-ko er en almindelig 17-årig pige, bortset fra at hun har superkræfter. Dem får hun brug for, da en anden pige i klassen, B-ko, forelsker sig i C-ko og sætter sig for at erobre hende ved hjælp af et arsenal af enorme Mechaer og power-suits. I mellemtiden er et gigantisk rumskib på vej mod jorden..

Project A-ko er en parodi-anime, der tager gas på mange en 80’er anime med Mechaer og karatepiger med overnaturlig styrke. Der er faktisk et plot et sted under alt vanvidet, men for en gangs skyld er det skæggere bare at blive suget ned i malstrømmen af destruktion, transvestit-krigere, fordrukne rumkaptajner, uheldige agenter, giftige madpakker og dårlige vittigheder og så tænke over det dybere plot (hvem pokker er A-ko, B-ko og C-ko når det kommer til stykket?) en anden dag.

Project A-ko er et godt eksempel på, hvor anderledes Anime er i forhold til vestens animation. Vi er vant til at følge et kodeks, vi forventer ikke at blive overraskede eller anstødte, heltene er politisk korrekte, skurkene er altid onde. De regler eksisterer simpelthen ikke i Japan – Project A-ko bryder de fleste Disney no-no‘s med homoseksualitet, transvestitter, nøgne bryster, ekstrem vold, alkoholikere og beskidt sprog i rige mængder.

Selvom man ikke har set mange af de anime, der parodieres, er Project A-ko stadig topunderholdning – kan varmt anbefales, hvis man har fået overdosis af seriøs anime og tror det hele handler om mega-corporations, alternative verdener og hævngerrige superskurke. Det er god terapi at se hvad A-ko, datter af Superman og Wonderwoman, kan nå at destruere inden hun bliver gjort ukampdygtig af C-kos madpakke i spisefrikvarteret.

Project A-ko FAQ har mange skægge detaljer.
Graviton City er nok den mest gennemarbejdede fan-side jeg endnu er stødt på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.