Travelers

4 out of 6 stars
En gang ude i fremtiden er ting gået galt og menneskeheden lever under kummerlige forhold i en ødelagt verden. Til gengæld har de kvantecomputere og mulighed for at sende folk tilbage i tiden, så det gør de – i stor stil.

Det er præmissen for Travelers, en ny tv-serie på Netflix om tidsrejsende. Tidsrejser er der ikke noget nyt i, men konceptet i Travelers er nu ganske godt fundet på: Sekunder før en person i vor tid dør, sender de bevidstheden fra en fremtidig person ind i hjernen på det kommende dødsoffer, og overskriver dermed den eksisterende person. Det er altså ikke fysiske personer fra fremtiden, der går rundt i blandt os, men ansigter vi kender og elsker, overskrevet af en bevidsthed fra et andet menneske fra fremtiden.

De Rejsende er på en enkeltbillet til fortiden for at forsøge at forhindre de hændelser, der gør planeten til et så kedeligt sted en gang ude i en uspecificeret fremtid. De sendes ind i små hold med leder, læge, historiker, taktiker og ingeniør. De får så opgaver leveret på finurlig vis fra Direktøren ude i fremtiden, som sætter de forskellige hold til at udføre en række missioner. Samtidig skal de prøve at blende ind og opretholde facaden ved at fortsætte livet som den person, de har erstattet.

Det er interessant at følge, og der er godt knald på handlingen i de 12 episoder, som den første (og indtil videre eneste) sæson byder på. Vi følger holdet på missionerne og i deres almindelige liv, hvor de prøver at køre et ukendt liv videre og ikke blive afsløret.

I fremtiden tjekker man Facebook, nyheder og politirapporter for at finde frem til kandidaterne, deres historier og deres eksakte dødstidspunkt, men det viser sig at informationen ikke altid er korrekt, så både spændende og nervepirrende komplikationer opstår.

Ud over det nytænkte tidsrejsekoncept, byder serien egentlig ikke på noget andet, vi ikke har set før. Der er ekstremt få effekter, men man savner dem da heller ikke. Til gengæld er der gedigen spænding, slåskampe, biljagter og skuddueller. Historien er heller ikke imponerende ny, men den er bestemt spændende, og detaljen med at de ret tidligt i serien løser den opgave, der forventedes at være skyld i alle problemerne i fremtiden, er også ret spændende – for hvad så? Forfatterne prøver forskellige ting af undervejs, og på et tidspunkt er det ved at blive lidt åndssvagt med, hvor meget modgang vores lille hold må håndtere på én gang. Men jeg så stadig med, og følte aldrig at jeg spildte tiden med serien.

Serier om tidsrejser indeholder som regel en del paradokser, man kan sidde og blive irriteret over undervejs, men den slags er behændigt undgået her, og jeg faldt i hvert fald ikke over huller i plottet, der kunne rive mig ud af illusionen. Det er ganske imponerende.

Skuespillet er generelt virkelig godt, og da serien er canadisk, kender man selvfølgelig ikke en eneste af dem, hvilket jeg synes er en enorm fordel for indlevelsen. Mine eneste anker er MacKenzie Porter som lægen Marcy Warton, der virker for usikker i sin rolle, og Nesta Cooper som taktikeren Carly Shannon, der altid er sur og virker ret overflødig. Resten er til gengæld rene fund, der er sindssygt interessante at se i rollerne, og gør alle deres scener spændende og meget ægte.

Travelers er skabt af Brad Wright, der har lavet en ordentlig røvfuld tv-serier om Stargate, så han er pænt hjemme i sit stof og ved udmærket, hvordan man skal dreje en gedigen science action-serie, hvilket Travelers da også er: God idé, god action, godt skrevet. Det er ikke kunst, men det er rigtig godt håndværk.

2 tanker om “Travelers

 • 20. januar 2017 at 8:39
  Permalink

  “da serien er canadisk, kender man selvfølgelig ikke en eneste af dem”.

  Du kender altså ikke Eric McCormack i forvejen? Han havde ellers god succes med bl.a. serien Will & Grace, og han har gonnok været med i mange andre ting gennem tiden.

  Svar
  • 20. januar 2017 at 8:56
   Permalink

   Helt enig. Derudover bruger mange canadiske tvserier amerikanske skuespillere. Og mange canadiske skuespillere er med i amerikanske serier.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.