Plastic Little/Black Magic M-66

3 out of 6 stars

Tita er den 17-årige kaptajn på skibet Cha-Cha Maru, hvor hun og besætningen arbejder som Pet Shop Hunters med at indfange eksotiske dyr i planeten Yiettas tykke atmosfære og sælge dem til den Galaktiske Føderation. På vej ud for at købe frokost redder Tita den 16-årige Elize fra militærets kløer og inden længe er de to piger og resten af Cha-Cha Marus besætning rodet ind i en stor sammensværgelse, der ultimativt kan lede til planetens destruktion.

Der er konstant gang i den i Plastic Little, filmen er et visuelt festfyrværkeri der behændigt blander lige dele action, drama og nuttede piger uden dog at tilsætte for meget plot. Filmen er desværre kort (48 minutter) og mangler lidt spænding men hold da op, hvor er den flot lavet – animationen er absolut topklasse, bedre end mange biograffilm – og dens karakterer har kompleksitet, karisma og dybde, så man har lyst til at vide mere om dem.

Da Plastic Little er så kort, har Kiseki givet os endnu en film på skiven (en regionsfri DVD udgivet i England). Black Magic M-66 er skabt af Masamune Shirow, nok den mest kendte manga-ka i vesten. Det er sådan set også det eneste positive, man kan sige om den. En terminator-robot bliver aktiveret ved en fejltagelse, hvorefter militæret og en hard-ass reporter-pige gør hvad de kan for at stoppe den inden den finder sit mål. Animationen er dårlig, selv for et show fra 1991, og – værst af alt – karaktererne er ligegyldige. Reporteren Sybel er lidt interessant men minder så meget om Priss at man får en ubændig trang til at slukke for Black Magic M-66 og se den uendeligt meget bedre Bubblegum Crisis i stedet for.

De to film på skiven har intet med hinanden at gøre, og da Black Magic M-66 ikke er denne anmelder værdig, dækker karakteren ovenfor udelukkende Plastic Little og det faktum at £20 er i overkanten for DVD-versionen af et show på 48 minutter der koster £6 på VHS.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.