Haunted Junction

5 out of 6 stars

I Japan er troen på ånder en central del af samfundet, og derfor har man naturligvis også en overflod af spøgelseshistorier. Nogle legender går igen (!) mange steder, ligesom i vesten – hvor mange Hvide Damer har vi ikke rendende rundt i Danmark?

En af de mest populære legender blandt skolebørn i Japan er bizart nok historien om Toilet Hanako – spøgelsespigen på det hjemsøgte toilet. En pige begik engang selvmord på skolens toilet (ja, netop din skole), og hvis du hører en pigestemme spørge dig om du har lyst til at lege, bedst som du sidder på tønden i dine egne tanker, er det bare med at løbe.

Haunted Junction er en miniserie i 12 episoder, der blev vist sent om aftenen på Japansk TV. Den sene sendetid gav forfatterne rigt spillerum til at prøve lidt vovede koncepter af, da det yngste publikum lå trygt i deres senge mens showet flimrede over skærmen. Serien floppede besynderligt nok, men er senere blevet kult blandt otaku-feinschmeckere.

Præstesønnen Haruto er blevet formand for Det Hellige Elevråd på sit gymnasium i den tro, at han skulle deltage i et kristent samarbejde med ligesindede studenter. I stedet er han havnet i den lokale Ghostbuster-enhed, hvor han sammen med shinto-præstinden Mutsuki og Buddist-munken Kazumi knokler for at holde skolens hyper-aktive paranormale elementer i skak. Harutos store drøm er at kvitte elevrådet, få normal skolegang, et kontorjob og en kone, men et typisk afsnit ender som regel med at han skriger “OH MY GOD!” lige ind i kameraet, mens et skelet og en anatomidukke danser kossak i baggrunden i et forsøg på at holde en horde af underverdens dæmoner tilbage i svømmehallen.

Det hjælper ikke meget på tingene at skolens rektor selv er spøgelse og ivrig samler af alt fra riget hinsides. Eller at Mutsuki har et “Shouta-kompleks”, som er lolita-komplekset for piger: Hun er kun til drenge under 12 år, som hun hurtigst muligt forsyner med shorts (“Oh, those hairless legs!”) og tager nøgenbilleder af. Kazumi bidrager til sindssygen ved konstant at blive besat af en eller flere omkringflyvende ånder (Mutsuki uddriver dem som regel, hvis hendes Tamagochi altså ikke lige bipper). Kazumi er også stor fan af Toilet Hanako og drømmer om at eje et kort over alle de toiletter hun hjemsøger.

I løbet af første episode allierer elevrådet sig med syv spøgelser (deriblandt den lokale Toilet Hanako), og de er så sammen om at klare de uregerlige ånder i resten af episoderne. Hver af de syv spøgelser har sine egne specielle ever (selv om “Bones” Suzuki’s kossak-dans næppe er en evne), hvilket giver en ret unik tackling af de mange problemer, elevrådet står overfor i hver eneste episode.

Haunted Junction er lynhurtig slapstick komedie på speed. Episoderne, der alle er afsluttede og ikke behøver at blive set i rækkefølge, har så meget drøn på og er så sindssyge at man ufravigeligt ligger på gulvet med grinekramper i mellemgulvet inden der er gået fire minutter. Man skal dog nøjes med at se to-tre stykker ad gangen, ellers bliver det simpelthen for meget og smilet størkner. De fleste episoder er helt i top, men enkelte er på vippen til drama uden dog at tippe helt over.

Det er svært at sammenligne Haunted Junction med noget andet, da den er meget original. Den vanvittige situationskomedie og hurtige animation kan bedst beskrives som Ghostbusters skrevet af Tom Sharpe og animeret af Tex Avery.

Bandai har udgivet alle seriens 12 episoder i et lille box set til den beskedne sum af $28, der ubetinget anbefales herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.