Snipperclips

4 out of 6 stars

Når du på et tidspunkt har fået nok af at spille Legend of Zelda – Breath of the Wild på din nye Nintendo Switch (svært at forestille sig, men det kunne jo være), eller får lyst til at prøve multiplayer-funktionerne, så er her det foreløbigt bedste bud på en udgivelse, der opfylder det vigtigste krav til et casual-spil: Let at lære, svært at mestre.

Og så er Snipperclips i den grad designet til multiplayer. Så afmonter dine Joy-cons, find en makker at spille med, og lad os komme i gang.

Plastikkirurgi for viderekomne

Snipperclips er i bund og grund en ret simpel puzzler, med forskellige typer baner, som skal løses. Fælles for alle udfordringerne er, at der befinder sig (mindst) to spillere på banen, og for at klare en bane, er man nødt til at samarbejde. Man får heller ingen individuelle point eller bonusser, så det her er 100% et coop-spil. Man kan godt spille alene, hvor man så skifter mellem spillerne, men det er der ærligt talt ikke meget ved. Snipperclips er født til at være flere om, og derfor er det også et perfekt casual-spil at hive frem, når man har besøg.

Banerne er som sagt ret forskellige, men fælles for dem alle er, at man kun kan gennemføre dem ved at tilpasse formen på de to spillere. Det er nemt nok – man stiller sig bare oveni den anden spiller og trykker på X-knappen. Vips ryger der et stykke af din makker, der svarer til den del af din spiller, der overlappede ham. Man kan på stå på tæer, gå i knæ og dreje hele sin krop, så mulighederne er mange. Går det galt, kan man vende tilbage til ens normalform uden problemer. Men man kan ikke ændre sin egen form, og på de senere baner kræver det en del planlægning at få de to enkle figurer til at få lige præcis de konturer, der er nødvendige.

Noget for enhver smag

Variationen af banerne er ret imponerende. Hvis man har prøvet den gratis demoversion, tror man måske, at alle banerne går ud på at tilpasse spillerne nogle bestemte former med lidt variationer. Men der er mange, mange andre typer baner, og fælles for dem alle er, at man ikke får nogen særlig hjælp til at løse opgaverne. Faktisk er første del af en bane altid at finde ud af, hvad opgaven overhovedet går ud på.

Nogle baner kan brute forces i et vist omfang, på andre skal der millimeterpræcision til for at opnå bare et nogenlunde resultat. Banerne er opdelt i verdener, hvor man først skal gennemføre 5 af de 8 første baner, hvilket låser op for en specialbane. Når den er klaret, låses der op yderligere baner, og typisk skal man klare 8 baner plus den sidste specialbane for at åbne for den næste verden. Man kan heldigvis spille banerne i den rækkefølge, man har lyst til.

Er man til det helt store party, kan man være op til 4 spillere med, men da en enkelt Joy-con koster op mod 500 kroner (er I blevet vanvittige, Nintendo?), så har jeg ikke haft mulighed for at prøve det. Men med to spillere kan man se frem til timevis af finurlige udfordringer og skør humor, og efterhånden også rigelige mængder frustration. Om Snipperclips er et super langtidsholdbart spil er tvivlsomt – når først man har klaret en bane, er der ikke den store grund til at spille den igen – men indtil man har gennemført spillet, eller hvis man inviterer en nybegynder med på holdet, så har jeg svært ved pt. at pege på et en bedre coop-puzzler, på Nintendo Switch eller i det hele taget, faktisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.