Oh! My Goddess vol. 1

2 out of 6 stars
Oh! My Goddess er en af de mere omtalte animeserier på nettet. Mange har den som deres kæreste perle i samlingen, fordi den er så dejlig romantisk. DVD’en er nu udgivet både i region 1 og 2 samtidig, og vi kigger nærmere på den.

Morisato Keiichi er en lille fyr – så lille, at han ikke kan score – der går på Nekomi Tekniske Universitet. Han bor på kollegium sammen med sine ‘venner’ fra Autoklubben. En dag prøver han at ringe efter en pizza, men får i stedet fat i The Goddess Hotline, og få sekunder efter står Belldandy (som os med vikingeblod i årerne kender som den nordiske skæbnegudinde Verthandi) – en ægte, lyslevende gudinde foran ham i stuen.

“Du har ét ønske”, fortæller hun ham, og efter lidt tid i tænkeboksen, beslutter Keiichi sig for at ønske at få en kæreste som Belldandy. Ønsket registreres i The Ultimate Force System, godkendes, og så er de kærester. De bliver smidt ud af kollegiet, da det kun er for drenge, og flytter ind i et gammelt tempel.

Og det er sådan set det for skivens tre episoder. For at få lidt liv i historien (og forhindre at Keiichi og Belldandy bliver kærester før serien er slut), dukker Keiichis søster Megumi op og flytter sammen med dem. Senere kommer Belldandys søster Urd i manegen; Urd er den diametrale modsætning af Belldandy, og der opstår naturligvis diverse eksplosionsagtige situationer imellem karaktererne.

Hvis du synes det lyder bare lidt som Tenchi, Aeka og Ryoko tager du bestemt ikke fejl. Men hvor den fænomenale Tenchi OVA har superkarakterer, superhandling, superunderholdning og super-alt-muligt-andet, falder Oh! My Goddess til jorden hos mig. Jeg kan forestille mig mange sige præcis det modsatte om forholdet mellem Oh! My Goddess og Tenchi Muyo, så nu er der lagt i ovnen til Hellig Krig.

Mit største problem med Oh! My Goddess er Belldandy. Hun er uden tvivl den japanske mands drøm om en perfekt kvinde. Hun siger aldrig noget hun ikke må, hun laver mad og gør rent hver dag, hun varter sin mand op i hoved og røv, og ligemeget hvor lam, dum og stupid han er, elsker hun ham betingelsesløst. Belldandys største bekymring i verden er, om hun er brugbar nok for Keiichi.

Hver gang Belldandy siger noget, har jeg en ukontrollabel lyst til at stikke hende en flad og råbe “Hey! Vågn op! Du ser stjernegodt ud, hvad med at tænke lidt på dig selv og dit eget liv i stedet for den idiot du så åbenlyst forguder?”. Det lader til at de fleste andre karakterer i serien har samme holdning, men Belldandy bliver ved Keiichis side, og de japanske seere er forvisset i troen om at hun må da være den perfekte kvinde.

Perfekt åndssvag.

Det er ikke kun mig. Min kone, som er japansk, blev fysisk syg af at se på Belldandy i mere end 10 minutter og forlod stuen i arrigskab.

Det kan være det bare er os. Hvis dit kvindesyn er omkring 1000 år bagude, vil du sikkert synes at Oh! My Goddess er en fornøjelig lille sag. Det kan selvfølgelig også være, at Belldandy giver Keiichi fingeren i løbet af de sidste to endnu ikke udgivne episoder, men jeg tvivler stærkt.

En interessant detalje er, at Urd kan skrumpe til Cirkeline-størrelse. Det kom der en hel TV-serie ud af – Mini Goddess – som med sine 7-minutters episoder er noget af det sjoveste anime, jeg endnu har set. Den kommer forhåbentligt på DVD i løbet af næste år.

DVD’en er udgivet af AnimEigo, der også står bag den teknisk skuffende Bubblegum Crisis. Desværre har de ikke lært lektien siden da; denne DVD er sandsynligvis den teknisk dårligeste i min samling. Enkodningen er så ringe udført, at det mest af alt ligner noget man har downloadet fra Internettet. Der er artifacts over det hele, og alle sorte linier sitrer som var de strømførende.

På ekstra-siden har AnimEigo dog oppet sig: Der er liner-notes, som jeg personlig sætter stor pris på. De giver lidt ekstra oplysninger for os kulturelt handicappede (dvs. ikke-japanske) seere. En af de sjovere ekstra features er et lydspor uden dialog – her er musik og effekter, og så kan man selv dubbe karaktererne. Det er nok sjovest hvis der er øl involveret, men så kan man også få Belldandy til at sige de rigtige ting. Der er også et commentary track på skiven, men det er udført af det amerikanske dub-cast, der sidder og snakker om hvordan det er at dubbe (læs “ødelægge”) anime, så det får ingen point hos denne anmelder.

Oh! My Goddess kunne have været en dejlig OVA, der dog ødelægges af den indlæggelsesklare, behagesyge Belldandy og generel mangel på interessante karakterer. For mig er det stadigvæk Tenchi Muyo OVA’en, der er den ultimative romantiske komedie.

Check verthandi.net for masser af info om mangaen, OVA’en, Mini Goddess og filmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.