PlayStation Now (Beta)

Siden 2015 har Sony tilbudt deres spilstreaming-tjeneste PlayStation Now (PS Now) i UK og Nordeuropa, og nu er de parate til at rulle tjenesten ud i Skandinavien, Spanien, Italien og Portugal. Men hvad er PS Now egentlig for en størrelse, og er det pengene værd?

Tjenesten i tal: P.t. tilbydes der 600 spil til både PS4, PS3 og PS2, som alle kan streames på en PS4 – eller pc via en app – og der kommer nye til hver måned. Per dags dato snakker vi om 230 PS4-spil, 357 PS3-spil og 15 PS2-spil, og det er en blanding af både små og store spil.

Det er solgt som en streaming-tjeneste, idet hovedvægten er lagt på PS3-spil, men i realiteten kan man for PS2- og PS4-spil også vælge at hente hele spillet ned på PS4 (dog ikke muligt på pc!), hvorefter det kan spilles, så længe man er abonnent – ligesom det gør sig gældende med PS Plus-tjenesten.

Jeg har ikke kunnet teste pc-funktionalitet, da linket til app’en ikke virker (endnu?), men det gør mig ikke så meget, da jeg heller ikke har den nødvendige controller for at kunne spille på pc. PS4 app’en blev gjort tilgængelig for mig gennem min beta-invitation, men ellers er den at finde på PSN, hvorefter man abonnerer på tjenesten på lige fod med PS Plus. Den endelige pris kendes ikke endnu, men de andre europæere betaler 15 Euro for en måned eller 100 Euro for et år.

Sony selv siger, at en bredbåndsforbindelse på 5 Mbit burde være nok til at få en stabil forbindelse, men efter at have testet det i et par dage vil jeg nok mene, at man bør have en højere hastighed tilgængelig, hvis man vil sikre sig et tilfredsstillende resultat i de mere actionprægede titler. Her er lag altafgørende for spiloplevelsen, og hvis ens PS4 er tilsluttet hjemmenetværket trådløst og/eller er på en forbindelse på under 20 Mbit, vil jeg ikke garantere, at man får noget positivt billede af streaming-delen.

Personligt sidder jeg på en 110/55 Mbit-forbindelse, hvor jeg trådløst kan presse omkring det halve igennem på PS4. Det er ganske acceptabelt til at streame både lyd og billede uden de store problemer, selvom lag stadig er en væsentlig anke med de hastigheder. I visse spil, vel at mærke.

Jeg har indtil videre testet adskillige spil indenfor forskellige genrer og både streamet og downloadet. Sidstnævnte bød selvfølgelig ikke på nogen problemer med afvikling, men tjenesten er efter min mening for dyr til at betragte som et alternativ til PS Plus, så det er i streamingen, at vi skal bedømme PS Nows værd.

Dirt 4, Darksiders 2, Rage, Zen Pinall 2, Tetraminos, PANG Adventures, Crash Commando, Back to Bed, Daytona USA og Super Hang On er blandt de spil, jeg har brugt tid på, og her oplevede jeg få problemer med hverken lyd, billede eller lag. Dog var et spil som Zen Pinball 2 stadig uspilleligt med selv den mindste lag, hvilket i sagens natur skyldes den nøjagtighed, der kræves for at være god til flipperspil. Opløsningen er sat til højst 720p, men jeg var stadig overrasket over, at PS4-spillene (Dirt 4, Darksiders II) både så godt ud og spillede helt fornuftigt, og jeg nåede næsten at glemme, at jeg rent faktisk streamede disse spil – indtil mine drenge begyndte at trække al båndbredden ud af stuen med sine egne konsoller og iPads ovenpå.

Det er let at organisere både streamede og downloadede spil i foldere på PS4’en, så man kan starte dem uden at skulle gennem app’en, og så snart man har streamet et spil én gang, vil det ligge tilgængelig på PS4’ens dashboard. Savegames kan kopieres til og fra skyen (hvis man er PS Plus-abonnent), og selvom jeg hellere havde set, at PS Now blot selv fandt det seneste savegame, så er muligheden jo fin – og der er nok en teknisk forklaring på, hvorfor det skal gøres manuelt.

Tjenesten er altså ret solid på nuværende tidspunkt, og jeg var faktisk ret imponeret over, at man kan streame nyere PS4-titler så let og gnidningsløst. Samtidig er jeg ret glad for at kunne gense nogle af de ældre titler, og med 600 at vælge mellem er der indledningsvist en del at se nærmere på. Det springende punkt er så, om biblioteket opdateres med flere end de 20 månedlige titler fremover, og om man kan optimere på ting som lag, der indføres forholdsvist let hjemme hos mig, når andre enheder begynder at bruge båndbredden.

Jeg har ikke skrevet ovenstående med nogen klar konklusion in mente, men jeg er som sagt imponeret på nuværende tidspunkt. Tjenestens pris og generelle udbud vil være en stor årsag til, om det bliver en succes, og samtidig svinger båndbredden jo en del for folk rundt om i Europa. Jeg vil dog klart anbefale folk at prøve det, når det ankommer.

One thought on “PlayStation Now (Beta)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.