18 Wheeler: American Pro Trucker

Crazy Taxi med trucks – Fantasien fejler ihvertfald intet hos AM2. Men kan denne konvertering af en arkademaskine tilbyde mere end de 5 minutters sjov, man får for en tier i en arkadehal?

18 Wheeler: Pro American Trucker (18W) sætter dig bag rattet på en af 4 trucks (samt 1 hemmelig), som skal køres tværs over Amerika med forskellige anhængere/last. Amerika er dog skrumpet lidt siden sidst, idet man kan klare turen på sammenlagt 15-20 minutter, og i kun 4 stræk (baner).

Men det er en flot tur, med meget forskelligartede omgivelser. Og følelsen af at sidde i en tons-tung truck virker realistisk, uden at det ødelægger spillets arkadefølelse. Specielt ved høj hastighed reagerer bilen betydeligt bedre, end man ellers ville forestille sig, at en sådan kolos gør i virkeligheden. Ellers ville spillet nok også være en anelse for kedeligt.

Hvert stræk skal gennemføres indenfor en tidsramme, og helst før ærkerivalen Lizardtail kører i mål – det udløser en bonus at vinde hvert stræk. Så det er bare om at trykke sømmet i bund og komme afsted. Undervejs skal man selvfølgelig undgå at støde ind i andre biler (brug evt. hornet) huse, skilte m.v., da hvert sammenstød forringer værdien af din last. Det eneste du bør forsøge at ramme er biler med “+3” på taget, da det giver ekstra tid, som ofte kan være hårdt tiltrængt. Ligeledes kan man vinde tid ved at lægge sig i slipstrømmen på andre trucks, hvilket giver forøget acceleration i et par sekunder.

Det er som sagt en hæsblæsende tur gennem Amerika (undgå skypumpen på stræk 2!), men da de fleste vil have gennemført denne del af spillet på under en time (hvert stræk kan genstartes ad infinitum), bliver vi desværre nødt til at se på, hvad spillet ellers tilbyder. Foruden muligheden for at køre ræs mod en ven på 4 forskellige baner (i split-screen), indeholder 18W også 6 parkeringsøvelser, hvor man på tid skal parkere en truck med anhænger. Stød ind i noget, og der trækkes dyrebare sekunder fra din tid. Disse øvelser er morsomme, men hurtigt overstået. Det samme gælder for Score Attack, hvor man kører et antal laps på én af fire lukkede baner, i et forsøg på at få flest point.

Typisk “arcade stuff”, og derfor også for kortlivet til, at man bør købe det. Det ER ustyrligt morsomt. Men desværre kun i et par timer, hvilket gør det til et ideelt lejespil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.