RoboCup 2001

I en årrække har DTU (Danmarks Tekniske Universitet) arrangeret RoboCup, der er et opgaveløb for robotbiler.

I modsætning til kamprobotterne i BBC’s Robot Wars – som jo dybest set mere er fjernstyrede biler end robotter – skal robotterne i RoboCup klare sig helt uden kontakt med deres skabere. Når der er trykket start skal de selv følge den hvide linie, regne ud hvad de skal gøre, når den forsvinder, komme omkring diverse forhindringer, vælge mellem at køre ned af en rampe eller en trappe, osv.

Der ligger meget computerkraft gemt over hjulene. Adskillige robotter har simpelthen fået indbygget en PC med Linux, men der var også masser af andre arkitekturer repræsenteret og flere af maskinerne havde hjemmelavede kerner/styresystemer, der kun var bygget til at gennemføre RoboCup.

Mandag den 30. april 2001 var der kvalifikationsrunder og det så ikke for godt ud. Ingen robotter nåede helt frem til målstregen. Heldigvis havde deltagerne to døgn til at debugge deres kode, og i dag, onsdag 2. maj, gik det væsentligt bedre for de fleste. Der var selvfølgelig robotter, som pludselig besluttede sig for at stikke af, og en enkelt som aldrig rigtig kom i gang, fordi den kørte uhyggeligt langsomt. Dagen var spækket med valgsprog som “Turtle’s veje er uransaglige” og “Lav hastighed er for svæklinge”.

Klokken 12.30 var det hele afgjort. Crazy Ivan (som vitterligt lavede nogle ting, der kunne minde om denne russiske ubåds-manøvre) vandt, Madam Skrald II blev nummer tre og Turtle fik en tredjeplads.

DTU og Forskningsnettet (som drives af Uni-C) samarbejdede om at sende live på nettet fra turneringen. Streamingen var velbesøgt, og så snart det hele er redigeret kan du se en reportage fra konkurrencen her.

Læs mere om RoboCup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.