Geek-kø til Ringenes Herre-forsalg.

Som mange af vore læsere sikkert ved, starter forsalget til første film i Peter Jacksons Lord of the Rings-trilogi på tirsdag. Det eneste, der kan overraske omkring køen til denne event er, at den først startede torsdag aften kl. 20.00.

Geek Cultures udsendte medarbejder var inde for at hilse på klokken 21.15 på vej ind til tredje gennemsyn af Moulin Rouge. Der sad en flok nørder med et lyserødt bundt tal (kø-numre) og en stak papirer med “kø-etikette”, som de – forståeligt nok – satsede på at folk ville overholde. Reglerne er ret large. Man kan være væk i “op til en times tid” uden at miste sin plads, og man har lov til at deles om en plads, sådan at tre personer kan have 8-timers vagter hvert døgn. Reglerne måtte jeg dog vente med at finde til jeg checkede kø-folkets hjemmeside (som billedet i øvrigt er tyvstjålet fra), for jeg blev aldeles ignoreret ved midnatstid, da jeg var henne for at spørge efter en kopi af regelsættet.

Tilbage står jeg så med spørgsmålet “hvorfor?”

Jeg kan godt forstå, at man vil se en stor film på premieredagen, og når der er “døgnet rundt”-premiere som der var på The Phantom Menace og som der bliver på The Fellowship of the Ring er det selvfølgelig en væsentlig geek-faktor at have billetter til den første forestilling. Men det har jeg jo. VIP-medlemmer af Biozonen blev tilbudt billetter til landets første forestilling for flere uger siden, og ingen skal bilde mig ind, at folk, der vil gøre så meget ud af at få billetter til en film, ikke er VIP-medlemmer.

Nuvel, det er så i Palads sal 1, ikke Imperial, men efter ombygningen er Palads sal 1 næsten – men selvfølgelig ikke helt – kommet på højde med Imperial og er i dag bestemt et besøg værd. Jeg ved, at det nærmest er kætteri at sige den slags i nørd-kredse, men jeg tror, at de færreste, der ikke vil bruge Palads sal 1, har været der siden ombygningen.

Nej, jeg forstår det ikke. Måske er jeg simpelthen blevet gammel og sat, men jeg vil hellere sove i min egen seng end bruge feriedage på at sidde ude i kulden i over 100 timer, og betyder det i sidste ende, at jeg først kan se filmen i Imperial en dag senere, så fred være med det.

Men alligevel: Kære mednørder i køen, jeg håber, at I får et stribe hyggelige dage ud af det og ikke bliver alt for syge, mens I venter på at B-dag oprinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.