Segway

Så blev “it”, “Ginger” eller som den faktisk kom til at hedde “Segway” afsløret for en måbende offentlighed. Hvis du ikke aner hvad jeg taler om er du ikke alene…

Forleden dag sad jeg på en restaurant med et par af mine venner og en af dem fortalte om Dean Kamen’s opfindelse, som ingen vidste hvad var og som skulle afsløres snart. Når jeg tænker godt efter kan jeg huske at have hørt lidt mumlen i krogene for længe siden, hvor kendte mennesker (Steve Jobs, blandt andre) fortalte om en genial opfindelse, som bare var hemmelig indtil videre. Jeg valgte bare hurtigt at ignorere det som en practical joke af en art, for opfindelser, der revolutionerer verden er der tretten af på dusinet, hvis man skal tro marketingsfolkene.

Men søndag morgen blev det så afsløret, at det Kamen har opfundet er et selvbalancerende, elektrisk, energibesparende, tohjulet persontransportmiddel. Og jeg vil have en.

Nu spørger du måske “Er det en el-knallert? Et el-løbehjul?” Nej. Det er altså noget nyt. Som man kan se på billedet på The It Question ligner den mest af alt en gammeldags græsslåmaskine man kan køre på.

Jeg skal indrømme at fascinationen også lidt skyldes Dean Kamen’s nørd-væsen. Han er et college drop-out, der har lært sig selv en masse fysik m.m. og gjort en større stak opfindelser indenfor medicin og transport og så har han ikke fået snøvlet sig sammen til at opdatere sin hjemmeside med det, der måske kan give ham en plads i verdenshistorien.

Men altså: Skulle nogen falde over en demomodel af en Segway, så er jeg interesseret. Den almindelige forbrugermodel kommer til at koste omkring $3000 og skulle være klar ultimo 2002.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.