WipEout 2097

5 out of 6 stars
Ja, jeg ved det er gammelt. Men som man kan se andetsteds har jeg først lige fået snøvlet mig sammen til at købe en Playstation, og da jeg så falder over WipEout i Bilka for en hundredemand, så må jeg jo lige have det med hjem.

Jeg blev nærmest fysisk afhængig af WipEout på min PC engang, men PC-udgaven er blevet væk for mig og det hører sig nu engang til at spille WipEout på en Playstation.

Og jeg er blevet afhængig igen. Klokken møg om natten boot’er jeg det lige en gang til for at tage et par runder, som hurtigt bliver til tre, fire og fem. For når man nu ikke vinder guldmedaljen, så er det jo nærliggende at trykke tre gange på kryds-knappen og tage en tur til.

WipEout 2097 er et futuristisk racerspil, som foregår i nogle meget hurtige små anti-tyngde-racerbiler. Mens man fræser rundt på de seks forskellige baner kan man køre over nogle acceleratorer, der sparker hastigheden gevaldigt i vejret eller nogle krydser, der giver forskellige våben eller forsvars-systemer. Man kan kun have et “modul” i sin racer af gangen, så det gælder om at bruge dem hurtigt og til størst mulig gene for modspillerne. Netop modspillerne udgør et klagepunkt: Man skal bruge link-kabel for at spille WipEout 2097 i two-player mode, ellers må man nøjes med computerens mere eller mindre kvalificerede modstand (modstanderens køretøjer har fart på og skyder meget, men de bevæger sig alt for direkte rundt på banen. Ingen “hov der var en væg”-situationer eller onde forsøg på at skubbe mig væk.)

Grafikken er imponerende hurtig (jeg har dog ikke meget sammenligningsgrundlag endnu), men lider af enkelte skønhedsfejl, og musikken er leveret af en hulens masse kendte bands, som jeg ikke kender ret godt, fordi det ikke lige er min genre. Men det lyder godt.

Spillet vinder dog klart på det væsentligste punkt: Jeg skal lige have et spil til. Og et mere. Og endnu et. Overfor det er selv den vildeste grafik irrelevant. Dette, sammen med den overkommelige pris, giver spillet de fem stjerner. Mere interessante modspillere, flere køretøjer og andre options samt muligheden for to spillere på splitscreen kunne måske have trukket WipEout 2097 op på de seks stjerner, så jeg ser meget frem til det næste WipEout.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.