Big Wars

2 out of 6 stars

Når en narkoman har gået et stykke tid uden sit stof, gør han desperate ting for at opleve rusen igen. Jeg gik f.eks. ned i Laserdisken og rakte dirrende kr. 225 over disken for at få Big Wars med hjem. Uden at have læst noget om filmen nogen steder; jeg skulle bare have mit otaku-fix.

Big Wars har et ret abstrakt men alligevel meget jordnært plot. Mennesket har koloniseret mars og er stødt på en fremmed race, der kalder sig Guderne. Guderne påstår de er vore skabere og at vi blev skabt til kun at eksistere på jorden. Det mener vi selv er noget sandkassepjat, så vi gør alt for at tæve dem synder og sammen.

Hovedpersonen Akuh, en kaptajn i den Marsiske sandflåde, får til opgave at tage skibet Aoba og finde og ødelægge Gudernes enorme krigsskib Hell. Ingen har nogensinde set Hell og overlevet; de eneste spor til skibets placering og opbygning er et hjernedump fra en tilfangetagen Gud. Det er Akuhs elskerinde Darsa, der i sin tid forhørte Guden og skaffede informationen. Men Darsa blev ændret af mødet med Guden og har nu en anden agenda.

Big Wars prøver at være en masse ting på én gang: Krigsfilm, kærlighedsfilm, thriller og et par episoder af X-files. Men den har gabt over mere end den kan tygge, med det resultat at den falder ned mellem stolene. Der er mange gode idéer, men projektet mangler styring. Værst af alt er de meget to-dimensionelle personer, man slet ikke får tid eller lyst til at involvere sig i: Hovedpersonen og de fleste omkring ham er ligegyldige. De to mest interessante karakterer er Akuhs elsker Darsa og den kvindelige psykolog Dr. Lee, men de (og plottet) efterlader flere ubesvarede spørgsmål end godt er. Hvor kommer Guderne fra? Er de vores skabere? Er det smart at gå i krig med dem? Hvem er de udvalgte? Jeg kunne blive ved.

Filmen har sine gode sider. Sandskibene er godt fundet på og Mars’ ubarmhjertige klima er gengivet troværdigt. Guderne kan læse menneskernes tanker og vise dem mareridtsagtige syn, hvor de konfronteres med fortidens synder. De scener er pænt uhyggelige og fik pirret min interesse – men de sank hurtigt i den øvrige plot- og stilforvirring.

Da Anime er stærkt vanedannende, er markedet også ved at være stort. Lad være med at gøre impulskøb, da kvaliteten varierer meget. Læs altid anmeldelser her og på Anime on DVD inden du kaster pengene over disken. Man kan meget let blive fattig bare af at købe det gode Anime; der er ingen grund til at bruge penge på det dårlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.