PSXPlay

4 out of 6 stars
Landet ligger nemlig sådan, at spil af denne type ofte har flere slutninger, alt efter spillerens valg i løbet af historien. For at se disse, bliver man som oftest nødsaget til at gennemføre spillet igen. Det er træls. Selv med nye kostumer eller ubegrænset ammunition, hvilket er producenternes måde at give spillerne incitament til at prøve igen.

7 timer ved første gennemløb er nok for mig. Men på den anden side vil jeg jo gerne se de 2 andre FMV-slutninger, som forskellige “walk-throughs” på internettet påstår, at spillet har.

En af de bedste genveje til dét, er PSXPlay. Et sødt lille program, som er et af de mange, fans af den lille grå har udviklet for at kunne tappe spillene for visuelt (og auditivt) indhold. Animationerne på spillene bliver nemlig ofte gemt i en standard, som PSXPlay kan afspille på en tilpas hurtig PC. Inklusive lyd og ofte i en bedre kvalitet end den 5 år gamle PSX kan. Sørgeligt, men sandt.

Filstrukturen på PSX-spillene er en standard ISO-struktur, så almindelige PC’er kan sagtens se filerne, hvorved PSXPlays arbejde gøres lidt lettere. Et par tastetryk er alt hvad der behøves for at .STR-filerne kan dekomprimeres og afspilles i realtid på PC’en, direkte fra PSXPlays Fil-menu.

Da jeg ikke kender lovgrundlaget ved et sådant “indgreb” på dine PSX-spil, vil jeg ikke henvise til specifikke sider (sidste uges hovedrystende avisoverskrifter har sat sine spor), men blot anbefale at man søger efter programmet selv. Det gjorde jeg, med betydeligt held.

Af yderligere programmer som kan hjælpe de nysgerrige, kan nævnes PSXVideo, som også kan konvertere .STR-filerne til .AVI og XAPlay, der kan afspille lydfiler, gemt i .XA-formatet. Der findes flere, men disse er de bedste.

Det bedste ved disse programmer er nok kuriøsitetsværdien, da spillene jo BØR spilles på PSX. Men er man en smule interesseret i at gense nogle af de flotte sekvenser fra f.eks. Final Fantasy VII, så er PSXPlay en uundværlig hjælp. Man tager jo ikke “bare” hul på et +40-timers spil for at se animationerne…

Man kan ligeledes være heldig at finde ekstra animationer eller lyd på sine spil! Eksempel: Dino Crisis indeholder en trailer for spillet og Tony Hawk’s Skateboarding har en lille film med fraklip af skateboarders, der styrter.

Støv de gamle titler af, og inspicer dem nærmere. Du kan kun blive glædeligt overrasket. Dog skal jeg for god ordens skyld nævne, at ikke alle spil indeholder filer i de “rigtige” formater (selv filer med .STR-endelse). Men er man ivrig nok, kan man også finde programmer, der kan hjælpe én med det. Just get going…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.