Record of Lodoss War

4 out of 6 stars

Hitoshi Yashuda har altid været bidt af en gal Dungeons & Dragons rollespiller. Hans skoletid gik med at designe spilmoduler til Lodoss, en verden han selv opfandt. Efterhånden som årene gik blev Lodoss større og mere mangfoldig. Skæbnen ville, at Hitoshi blev involveret i Animebranchen og resultatet er OVA’en Record of Lodoss War.

Den 290 minutters lange serie (13 episoder samlet på to skiver for $42 hos DVD Express) er et enormt eventyr i bedste Tolkien-stil med konger, elver, trolde, gobliner, drager, guldskatte, heltemod, død, og – mest af alt – kampscener. Mand mod mand, elf mod mand, dværg mod goblin, mand mod drage, drage mod hær. Nævn et par kendte D&D-figurer og der er stor sandsynlighed for at de slås i Lodoss

Drengen Parn bliver rodet ud i en kamp om Lodoss, en kamp mod nogle onde øboere, der har tænkt sig at genoplive en kaotisk gud og bruge hende til at få magt over alt. Parn starter ud som uvidende men godhjertet knægt og han vokser formidabelt med opgaven igennem de 13 episoder. Han bliver gjort følgeskab af elven Deedlit, magikeren Slayn, præsten Etoh, dværgen Gimh og tyven Woodchuck. Undervejs møder han et par kære lejesoldater og en bunke fjender organiseret under topskurken Wagnard, der er ondere end Darth Sidious med tømmermænd.

Mit største kritikpunkt med D&D og derfor også Lodoss er de sort/hvide personer. Heltene er 100% helte, de kan ikke trække vejret uden samtidig at hjælpe en gammel dame over vejen, redde en truet dyreart og donere organer. Skurkene kan ikke købe en pakke smøger uden at grine manisk og slå en tilfældig lakaj ihjel. Den bedste karakter er Ashram, der først fremtræder som kølig dræbermaskine, men undervejs bliver langt mere menneskelig end resten af castet sammenlagt. Men at jeg ikke kan lide hardcore fanatasy skal ikke gå ud over Lodoss. Jeg så den sammen med en D&D-spillende ven; han åd hvert et sekund råt og var ovenud begejstret over den – det var endda det første Anime, jeg udsatte ham for.

Heldigvis får historien det (i mine øjne) tynde persongalleri til at træde i baggrunden: Her er handling, action og plot-twists nok til at holde dig aktiveret igennem alle 290 minutter. Har du været bidt af rollespil eller fantasy af Dragon Lance-kaliber, er Record of Lodoss War obligatorisk pensum.

Køb skiven på DVD Expressicon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.