Tony Hawk’s Pro Skater

5 out of 6 stars

Sportsspil er ikke lavet for min skyld. Alt hvad der hedder fodbold, basketball, ishockey m.v. har absolut ingen plads i mine konsoller, med mindre der er penge involveret.

Derfor overraskede det også mig, at jeg sidste år tilbragte et par virkelig fantastiske uger sammen med Tony Hawk Skateboarding til PSX. Tidsmangel tillod ikke en anmeldelse dengang, men da jeg nu er den heldige ejer af selv samme spil til DC, kan jeg ikke lade muligheden gå mig bi endnu en gang for at udbrede kendskabet til denne sublime sports-klassiker.

Treyarch har stået for konverteringen af Neversofts nutidige klassiker, og de har gjort et fabelagtigt job. Spillet er stadig det samme, men med dobbelt-op på både opløsning og opdateringshastighed. Hvilket er en meget, meget god ting. Meget. Ligeså er ventetiden mellem baner halveret, så er spillet først proppet i DC’en gives der ingen undskyldning tage det ud igen.

Du kan vælge at være Tony Hawk eller en af hans 9 gode venner fra den virkelige verden. Derefter gælder det om at fræse rundt på sit skateboard og løse opgaver på hver af de 9 arenaer, som spillet byder på: Saml 5 videobånd, som staver til S-K-A-T-E, udfør stunts for et givent antal point, find det hemmelige videobånd osv. Specielt pointsamlingen kan give grå hår på hovedet, da man virkelig skal finde turbo-fingrene frem for at lave de nødvendige kombinationer, mens man er i luften.

Og luft ser man en del af. Banerne har ofte store hop og lige så dybe fald, og realismen er sat en anelse i bagsædet her. Hverken Tony eller venner kan (heldigvis) tage skade, uanset om de lander på hovedet fra 10 meters højde eller de kører frontalt ind i en betonmur med 100 km/t. De laver nogle voldsomme fald (med næseblod!), men de er altid parat til at rejse sig op og køre videre. Gæve gutter.

Hvad der trækker mig hen foran spillet igen og igen er muligheden for at lave de mest utrolige tricks, næsten intuitivt efterhånden, uden tanke på andet end at have det sjovt. Fysikken er virkelig glimrende og banerne er både flot designede og har skægge ramper o.lign. som fungerer som fødested for førnævnte tricks. De forskellige opgaver er morsomme at løse, og selvom man har klaret dem med én spiller, kan man altid forsøge med en af de andre. Eller man kan forsøge at finde nye måder at kæde tricks sammen på, hvilket faktisk er betydeligt sjovere end det lyder.

Spillet har det fantastiske “gameplay”, som er så svært at sætte ord på. Beviset for denne påstand er, at indtil i sidste måned var PSX-udgaven på restordre på 6. måned fra de danske importører, og det var simpelthen ikke til at opstøve nogle steder – heller ikke brugt. At jeg så istedet har fået et “bedre” spil nu i DC-udgaven er jo bare ren lykke.

Spillet ER ude i PAL p.t. under navnet Tony Hawk Skateboarding. Check evt. yderligere skærmbilleder i dc.ign.com’s anmeldelse af spillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.