Olive: Trickle

5 out of 6 stars

Det må være svært at være Olive. Duoens debutalbum “Extra Virgin” (med hittet “You’re Not Alone”) solgte omkring 1 million eksemplarer i Europa, og blev tillige et stort kommercielt hit i US. Der er nu gået 3 år, og forventningerne er kun blevet højere med tiden. Bliver de indfriet med Trickle?

Væk er de dybeste af trip-hop basgangene, men de er erstattet af melodisk “pop-hop”. Og med en stemme som Ruth-Anns til underlægning, er det faktisk en holdbar cocktail. Allerede på første nummer genkender man den fængende, bløde stemme, der næsten fungerer som et yderligere instrument. Hun er fyrtårnet som fører lytteren igennem de 55 minutter albummets 11 numre varer ialt.

Det er stadig Tim Kellet som producerer, skriver sange og betjener instrumenter, og det klarer han ganske godt. Han har forsøgt at fange tidens ånd og har derfor lysnet instrumenternes “sound”, uden dog at tabe Olives særegne stil. Nu mere end før lægger man mærke til selve musikken, men på lige linie med vokalen. En svær balance.

Kritikken har været blandet, men denne anmelder er ikke i tvivl; Olives andet album er værd at eje. Det er en mere stille plade end den forrige, men til gengæld er deres svært-definerbare stil deres helt egen denne gang. Downbeat & Upbeat på samme tid.

Olives hjemmeside er et besøg værd, idet der bydes på både musik, billeder og andet, præsenteret flot i Flash.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.