Freak Out

4 out of 6 stars

Treasure har altid været noget for sig. De udgiver næsten udelukkende skæve titler, der kun tiltaler et lille publikum uden for Japan. Og deres seneste “eksperiment” er (ikke spor overraskende) et sådant spil.

Derfor skulle det også vise sig at være næsten umuligt at opdrive Freak Out (Stretch Panic i USA). Men nogle søgninger på nettet og et par telefonopkald gav positivt resultat. Det viste sig, at K.E. Media var de danske distributører af spillet, selvom dette ikke fremgik af den normalt opdaterede udgivelsesplan på deres hjemmeside. Jeg ringede dem op.

Beskeden var umiddelbart skuffende. “Vi har kun taget det antal eksemplarer hjem, som der var forudbestillinger på.” …Jeg begyndte at udvikle en hovedpine… “Men, vi har da lige et enkelt eksemplar tilbage – skal jeg sende det til dig?” Oh boy, oh boy, oh boy…JA, tak.

Dagen efter modtog jeg så spillet, og efter at have tilbragt nogle timer i selskab med det, må jeg erkende, at K.E.Media havde ret – der er nok ikke mange kunder til Freak Out i Danmark. Men det er nu lidt ærgeligt, for spillet har både charme, humor og gameplay.

Du spiller den lille pige Linda, som skal redde sine 12 søstre fra sig selv. Søstrene er nemlig blevet besat af djævlens yngel, og det er så din opgave at uddrive disse djævle. Treasure forklarer med sine subtile humor plottet således: “…And this time Linda is the Exorcist”. Jeg grinede højlydt.

Til sin hjælp er Linda i besiddelse af et magisk/besat halstørklæde, som hun kan skyde afsted mod sine fjender og gribe fat i dem. Derefter kan hun så strække den del af fjenden hun har fat i og give slip, så vedkommende bliver ramt af en elastisk del af sig selv. Det lyder underligt, og det ER underligt. Men det er også utroligt underholdende, og der er en svært-definerbar tilfredshed ved at udføre dette angreb perfekt. Derudover er der muligheden for at lade tørklædet fungere som en elastik, således at Linda selv kan blive skudt afsted mod den eller det, som tørklædet har fat i. En undertiden meget effektiv måde af besejre fjender på.

Endelig kan Linda så lave “Exorcist-tricket”, der er nødvendigt for at uddrive djævelen fra hver søster. Når dette angreb sættes ind, skal man benytte begge analoge joysticks til at styre 2 hænder, der farer frem og griber fat i den besatte søster. Og så gælder det ellers bare om at strække og slippe så meget man kan i 5 sekunder – uden at blive ramt af de samtidige, fjendtlige angreb. Lykkes dette er søsteren sat fri.

Men alt koster, og for at få råd til at udføre Exorcist-tricket skal man gennemføre nogle simple træningsbaner, hvor man skal få EKSTREMT storbarmede kvinder til at eksplodere ved at hive dem i håret eller nive dem i numsen. Ustyrligt…anderledes.

Og det er så det. Der er 12 søstre som skal frelses, og mellem hvert af disse boss-opgør, gennemfører man de simple træningsbaner (igen og igen) for at få nok point til at udføre Exorcist-tricket. Det er sjovt så længe det varer, men det varer desværre ikke særligt længe. Spillet kan faktisk let gennemføres på ca. 3-4 timer, idet der forlanges temmelig lille hjernekapacitet for at frelse hver enkelt søster – blot en gedigen portion hånd-øje koordination.

Men Treasures kvaliteter er heller ikke de dybe, involverende spil, som kræver 30+ timer at gennemføre, og det ved deres fans. Jeg er en af disse, men andre vil nok vælge at leje/prøve spillet først, hvilket jeg så absolut vil anbefale. Freak Out Ikke alles kop te, men det er så sandelig en anderledes oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.