Stealth Stand 3003

3 out of 6 stars

Det seneste stykke tilbehør til PS2 er netop landet på mit bord. Og skal man dømme efter udseendet, så er det selv fløjet herhen.

Det tyske firma Vidis har udgivet denne PS2-fod, som indeholder alt hvad hjertet kan begære: En MultiTap, en fjernbetjening og plads til de 3-4 titler man spiller for tiden. Lad os se nærmere på apparatets funktioner.

MultiTap. Indbygget i foden er der 4 joypad-porte, som ialt bringer det mulige antal joypads man kan tilslutte op på 5 stk. Dette sker via et stik som man sætter i PS2’ens port 1. Alle porte har sin egen RAM-kort indgang og de virker lidt stramme, men hellere dét end at de er for løse. Underligt nok ville foden ikke anerkende hverken joypad eller lyspistol da jeg spillede Time Crisis 2, men i alle de øvrige spil lader portene til at virke upåklageligt. Designmæssigt synes jeg dog, at vingerne som holder joypad-port 3+4 stikker umærkeligt op i luften og gør foden meget større end den behøver at være. Men det er jo en smagssag.

Fjernbetjening. Med sine 8.5 cm hører denne fjernbetjening ikke til de længste på markedet. Faktisk havde jeg problemer med at holde den i hånden og trykke på visse af de nederste knapper (som ligger helt nede i bunden af fjernbetjeningen) samtidig. Desuden vejer den næsten ingenting, så man bliver lidt bange for at trykke hårdt på knapperne af frygt for, at den går i stykker. Og selve knapperne virker også skrøbelige. Men noget smart er der dog ved den; den har sin egen plads under foden, så man skal ikke være bange for at den bliver væk, når man ikke bruger den. Den indeholder de sædvanlige knapper for Start, Stop, FF, REW m.v., som også er at finde på et joypad, men der er desværre ingen ekstra funktioner indbygget. Der er heller ikke nogen indikation af, hvilke knapper som modsvarer kryds, bolle, firkant og trekant på et joypad, men det er til at leve med. Underligt nok kan man ikke bruge fjernbetjeningen samtidig med at MultiTap-portene er slået til men må skifte mellem det ene eller det andet via en knap.

Plads til spil. Det er selvfølgelig rart at have et sted at sætte sine spil, men da dette også er med til at gøre foden større end godt er, vil jeg ikke fremhæve dette som noget særligt.

Stealth Stand 3003 falder således lidt mellem to stole. Den vil gerne kunne alt, men gør det kun halvt. Havde foden nu i stedet været den halve størrelse, og med en lidt mere gedigen fjernbetjening (på den dobbelte størrelse), så ville den have scoret meget højere. Som det ser ud nu, kan man for næsten de samme penge købe sig en MultiTap og en (bedre) fjernbetjening. Og det har ydermere den fordel, at de så kan lægges ned i skuffen, når man ikke bruger dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.