Bust A Move

3 out of 6 stars

Træt af Parappa, men vild med ideen? Glem din fortvivlelse og fat dit joypad, for her kommer danseudgaven!

Det måtte jo ske. Parappa kunne ikke få lov at være det eneste “imitationsspil” i arenaen. heldigvis er den første klon et ganske godt alternativ til Parappa, istedet for bare at være en ligegyldig parodi hvis eneste formål det er at skovle penge ind.

Efter den sædvanlig intro, (der lægger op til et danseekstravaganza uden lige) står man overfor den sædvanlige valgmenu. Dog har Metro inkluderet en mindre detalje, de fleste nok har savnet ved Parappa – man kan spille mod en menneskelig modstander! Jeps, her har du endelig muligheden for at vise dine venner hvilken John Travolta, der er gået tabt i dig. Fever!

Der er ovenikøbet 10 forskellige kroppe at vælge imellem, hvori denne ekspertise gemmer sig, både mandlige og kvindelige – alle med hver deres dansestil og dansetrin. Lad spillet stå i et par sekunder, og en demonstration viser dig, hvorledes Metro virkelig har kælet for udførelsen af disse. Gå et par meter væk, tag brillerne af, og vupti – Pure Dance.

Spillet går i korte træk ud på, at der på skærmen vises en kombination af et antal pileretninger, der punktueres af en knap (Eks.: Højre, højre, ned, kryds). Så er det op til spilleren at kopiere disse indenfor 4 “beats”, hvor den sidste knap (kryds eller cirkel) skal rammes præcis på det sidste “beat”. Piece of cake – yeah, right!

Nok snakkeri, nu skal der danses. Kameraet flyver rundt om danserne, (der i forhold til Parappa er i fuld 3D), altimens man febrilsk prøver at ramme den rigtige kombination. Det’ sgu’ svært! Musikken er høj og modstanderen den rene Mr. Electric Boogie! Sveden pibler frem på panden, mens man overvejer om ikke rigtige danselektioner havde været lettere!?

Okay, efter et par forsøg går det lettere – man opnår ligefrem at vinde en enkelt “kamp” eller to. Øvelse gør mester, og det er der bestemt også behov for i løbet af de 10 baner med gradvist sværere modstandere man skal igennem. Din sidste dansepartner (i enkeltspiller) er en ganske speciel figur, som jeg vil overlade til jer at blive bekendt med.

En kær detalje er muligheden for at få dansemelodierne med eller uden sang – et plus, når man er ved at blive forstyrret oveni af den sukkersøde japanske sangerinde, der er forsanger på et par af numrene. Desværre passer rytmen ikke altid 100% med beats’ene, hvilket jeg gerne vil understrege er MEGET ødelæggende for helhedsindtrykket, specielt når musikken er hurtig. Intet er værre end at tabe en dans pga. musikken!

Dog skal Metro have ros for deres animation af figurerne, samt muligheden for at gense deres mestertrin efter at have gennemført spillet med hver især(!) Man kan lave sine egne kombinationer og se dem fra utallige kameravinkler. Shake that bootie! På trods af den asynkrone musik i ny og næ, vil jeg dog stadig anbefale spillet til fans af Parappa – muligheden for at danse en ven sønder og sammen er altid en tilfredsstillelse. Let the dance begin…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.