Tekken 3

6 out of 6 stars

Hvilket af følgende udsagn matcher bedst på Tekken 3?
A) Kongen er død – leve kongen
B) Alle gode gange 3
C) Øvelse gør mester
SVAR: Alle 3!

Det er rigtigt – Namco har gjort det igen. De har taget en klassiker og forbedret den – utroligt, men sandt. Dog vil jeg allerede gerne pointere, at man ikke skal forvente et lige så stort spring fra Tekken2 til Tekken3, som der var fra Tekken til Tekken2 – you have been warned.

Hvor ligger forbedringerne så, og i hvilken grad bygger det videre på Tekken-konceptet? Let’s take it from the top…

Efter den sædvanligvis (meget) flotte Namco introsekvens føler man sig straks hjemme. Arcade, VS, Team Battle, Survival, Time Attack & Practice er menupunkter vi kender og elsker. (For de uindviede: Mod CPU, Mod en ven, Mod flere modstandere med flere karakterer, Kæmp længst muligt uden ny energi, Gennemfør hurtigst muligt & Træning). Desuden dukker der et par ekstra menupunkter op, når man har gennemført spillet med de 10 standardkarkaterer, nemlig Theater Mode (mulighed for at se endsekvenserne igen) og Ball Mode (en slags volleyball, hvor man skal slå/sparke bolden forbi modstanderen).

En enkelt undtagelse er der dog: Tekken Force Mode. Namco har forsøgt at introducere en arkadedel i Tekken3 a la Final Fight og Double Dragon. Kæmp mod flere modstandere ad gangen (som kun skal have et enkelt slag/spark for at dø), saml ny energi op fra gulvet og generelt overlev så længe som muligt. Et spil i spillet, om man så må sige. Med sin egen slutning og end-boss, ovenikøbet. Og måske en hemmelig karakter?

Men det er bestemt ikke denne Mode, som retfærdiggør købet af Tekken3. Det er den sande “one-on-one” til-døden-os-skiller knytnævekamp. Yeah. Umiddelbart ligner Tekken3 også Tekken2 i denne henseende: 10 spillere er tilgængelige fra starten, og flere kommer til efterhånden som man gennemfører spillet med de forskellige karakterer. Der er både gammelkendte personer (Paul, Law, Nina m.fl.) samt nye ansigter (Jin, Julia, Xiaoyu m.fl.). Et eller andet sted ligger der også en story-line, men da denne anmelders udgave var japansk kan jeg kun gisne om plottet.

Efter valget af karakter er regnskabets time endelig kommet. Kameraet zoomer ind på vores 2 pugilister, og kampen kan begynde. Karaktererne står klarere end nogensinde, animationerne er bløde og veldefinerede. Eksplosionerne er så kraftige som vi husker dem, og hastigheden er i top. Det er svært ikke at blive imponeret. Meget svært! Forbedringerne er subtile, men nævneværdige. Namco har benyttet en højere opløsning end i Tekken2, hvilket er med til at forhøje realismen. Karaktererne har fået flere polygoner i deres opbygning, og baggrundene er blevet mere overbevisende som 3D-baggrunde. Denne anmelder har endnu ikke formået at anskaffe sig en FAQ over de forskellige karakterers bevægelser, men spiller man med en af de kendte (Paul er jo altid et godt valg), så genkender man mange af de ældre tricks. Nye angreb dukker også op fra tid til anden, så jeg må umiddelbart konkludere at man ikke behøver at køre træt i de samme 3-4 angrebskombinationer. Såfremt man er Tekken-amatør – hvilket få PSX-ejere nok vil indrømme, haha.

End-sekvenserne har ligeledes fået en opstramning, både i grafisk fremtoning og i indhold, og så vidt jeg kan se er de også blevet en anelse længere. Not a bad thing. Musikken er så hidsig som i de forrige inkarnationer af Tekken, men da jeg ikke er specielt audiofil vil jeg ikke begynde at sammenligne med de andre 2 på dette punkt. Desuden er loade-tiderne blevet yderligere minimeret, hvilket skaber færre afbræk i spillets flow. Har du desuden et af de nye dual-shock analoge joypads, så kan vibrationer slås til. Det er jo altid rart at kunne mærke, når man får tærsk, ikke sandt??

Alt i alt et suverænt spil, baseret på et solidt fundament. På trods af de nye karakterer og den nye Tekken Force Mode (og Ball Mode), føler man sig straks hjemme – hvilket både er spillets styrke og svaghed. Tekken3 er dog overlegen Tekken2 (og i denne anmelders øjne overlegen alle andre kampspil – pånær Tobal 2). Tronarvingen ER fundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.