Outlaw Star DVD Collection Vol. 1

4 out of 6 stars

Rumaction, humor og gedign underholdning. Har det interesse, så bør man bestemt give <i>Outlaw Star</i> en chance. Ikke en trendsætter, men hvad gør det?

Outlaw Star handler om Gene Starwind og Jim Hawking; et makkerpar, der lever på udkantsplaneten Centinel 3, hvor de ernærer sig gennem mekanikerarbejde og forskellige småjobs. Gene er charmøren og slagsbroderen, mens Jim er en lille knægt med flair for maskinreparationer. Deres lidt kedelige dagligdag ændres drastisk, da Outlaw’en Hilda ankommer til Centinel og ansætter dem som sine bodyguards. Det er forståeligt for snart efter dukker et par meget vrede troldmænd og deres tropper op for at gøre et regnskab op med Hilda. Gene og Jim bliver selvfølgelig involveret i hele affæren og så går den vilde jagt gennem galaksen.

Serien er en underholdende balancegang mellem alvor og humor. Gene kan være noget så sej når han, bevæbnet med sin castergun, kæmper mod horder af fjender, men når han kommer ud i rummet falder den seje attitude til jorden som en våd badesvamp. Gene får nemlig kvalme i rummet og må konstant beherske sig for ikke at ørle ud over styregrejerne! Til stor morskab for Jim, der selvsagt mobber ham med det.

Bandai har valgt at udgive serien som tre 2-disc sets (#2 er udkommet) med hver 8-9 afsnit. Det er en glimrende idé, for i løbet af udgivelsens 9 afsnit kommer man virkelig ind i seriens univers og lærer persongalleriet godt at kende. Enhver serie står og falder med personerne og på det punkt er der intet at bekymre sig om i Outlaw Star. I denne omgang præsenteres vi for de fleste af, hvad der virker som faste venner/fjender i resten af serien. F.eks. er der den “klæbende” våbenhandler Luo, der eeeelsker sine kunder (total griner!), og den smukke snigmorder Sazuka, der nok har verdens mest effektive (og overdrevne) måde at stoppe en lastbil på. Ikke at forglemme den psykotiske Ctarl-Ctarl Ausha, der det ene øjeblik forsøger at myrde Gene og det næste spiser middag med ham! Jo, personerne i Outlaw Star er bestemt ikke kedelige.

Servitricen: “Gene! I was so scared!”

Gene: “Everything’s okay now.”

Jim: “Then get your hand off her ass.”

Animationen er udmærket for en Tv-serie. Generelt udemærket og god i de fleste actionscener. Musikken er en udpræget positiv oplevelse. Vi når ikke de samme højder som f.eks. Cowboy Bebop (er der noget der gør?), men den passer fint til at underbygge de enkelte sceners stemning. OP-sekvensen er i den bedre ende af skalaen, med en rigtig god sang, der passer godt til seriens stil. Seriens stil er ED-sekvensen imidlertid langt fra. Hverken de still-billeder der vises eller sangen minder om noget fra serien. Til gengæld er det en af de sødeste japanske sange jeg har hørt længe, så det gør intet.

Teknisk er disken dog ikke fejlfri. Musik og lydeffekter skuffer ikke, men det gør billedkvaliteten. Overførslen kunne have været bedre. Gennem alle 9 afsnit virker billedet en smule mindre skarpt end det burde og i en del mørke scener vil man bemærke en smule pixelering. Det er dog bestemt til at leve med og de fleste vil nok ikke lægge synderligt mærke til det, så det kan tilgives. Ærgeligt er det alligevel.

Disc 1 indeholder seriens første 5 afsnit, mens disc 2 har de 4 næste og en smule ekstramateriale. Dette består af et billedgalleri over personerne, OP-sekvensen uden credits og trailere fra andre Bandai udgivelser. Det er lidt sparsomt, men vi har dog set det der var værre. En ED-sekvens uden credits virker oplagt til et af de næste sets.

Outlaw Star er en serie fuld af sjov og ballade. Masser af action og humor sørger for at man aldrig keder sig undervejs, og det er jo dejligt. Serien har dog sine seriøse og ligefrem rørende momenter, der er dog ikke så mange imellem dem som Cowboy Bebop (der ligner Outlaw en del), men de er der. Plottet er gennemgående ret forudsigeligt, men af og til skete der ting som jeg slet ikke havde forudset og det skal serien have ros for. Mest markant var afsnit 4: “When The Hot Ice Melts”. At sige at slutningen overrasker ville være en underdrivelse.

Men hvorfor ikke mere end 4 stjerner? Gennem de 9 afsnit er historien ikke-episodisk og det er dejligt, man får en fornemmelse af at følge med i et stort forløb, istedet for mange små. I de sidste afsnit begyndte serien dog at virke mere og mere episodisk og umiddelbart virkede det ikke som om, det ville gå den anden vej. Underholdningen skal dog nok gøre resten af serien værd at se og hvis man kan undvære dybsindige budskaber og historier, der ændrer ens syn på tilværelsen, så er Outlaw Star bestemt anbefalelsesværdig. At man får 9 afsnit mod de sædvanlige maksimalt 5, gør bestemt også udgivelsen til en økonomisk god forretning. 3 køb og man har en 26 episoders serie. Mere af den slags, siger jeg bare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.