Prince of Egypt (DVD)

6 out of 6 stars
Siden biografudgaven af Prince of Egypt (POE) allerede er anmeldt her på Geekculture vil denne anmeldelse udelukkende dreje sig om diskens tekniske kvaliteter.

Billedsiden:

Billedet i POE har virkelig fået en upåklagelig overførsel. De mange nuancer af brunt, der går igen i filmen er smukt gengivet og lader ikke kvaliteten i biografudgaven noget efter. Der er ingen synlige fejl og man frydes gang på gang over det rene billede i hver eneste af de smukt animerede scener. Der er en gennemsnitlig høj bitrate gennem hele filmen, hvilket har resulteret i en billedside, der burde stille alle tilfredse. Fik jeg nævnt, at den er anamorphic? Jep, Dreamworks kan bare det gylle.

Lydsiden:

Lyden er ligeså fantastisk som billedet. Det er en fryd at høre de mange flotte musikstykker og sange klinge ud gennem ens højtalere. Lydpanoreringer er der også en hel del af og selvom man kun har to højtalere, så kan man godt mærke, at det er et 5.1-lydspor<ord:DD5.1>, der er lagt tid og kræfter i at producere.

Ekstramaterialet:

DVD’en er forsynet med en lækker menu med animationer, musik fra filmen og adgang til alt hvad hjertet kan begære af ekstramateriale. lad os starte fra en ende af.

-Vi får et kommentarspor med alle tre intruktører sammen.

-Et “making of” program, der hører til blandt de bedste af slagsen. Det indeholder interviews med både VA’erne, animatorerne og og stort set alle, der var involveret i produktionen af filmen. Det er virkelig interessant, at høre animatorernes fortælle om hvorfor de gjorde dét og det. Vi ser også udpluk fra alt forarbejdet og ser hvordan de rejste til Egypten, for at hente inspiration og eksempler på de steder, der tjente som forlæg for filmens baggrunde.

-Dernæst er der en feature, der koncentrerer sig om de mere effekttunge scener i filmen; Egyptens plager, skilningen af Det Røde Hav osv. Interesserer man sig for computeranimation er det bestemt værd at se.

-Endnu et program går i dybden med en af scenerne, “The Chariot Race”, hvor vi får alle detaljer mht. hvordan scenen blev lavet. processen gennemgås trin for trin: Vi ser scenen i storyboard form, derefter grove skitser, så mere detaljeret og til sidst den færdige scene. programmet slutter af med at vise os alle fire trin på én gang, i fire separate vinduer på skærmen. Animationsinteresserede vil labbe det i sig.

-Så kommer vi til én af de mere originale bonusfeatures. “When You Believe” multi-language presentation. Her ser vi scenen med førnævnte sang på alle de sprog filmen er udkommet på (nogle og 20 stykker)! Hvert sprog får ca. en linie og selvom man måske tror, at det ikke kan holde, så lyder det faktisk rigtig godt. Meget originalt fundet på.

-Til sidst har vi så “Art gallery”, hvor man kan se forskellige tidlige skitser og idétegninger akkompagneret af musik fra filmen. Stil- og stemningsfuldt.

-Derudover er der de sædvanlige småtterier såsom, cast/crew bigrafier, production notes, og trailere. Sidstnævnte består af to POE-trailere og et par sneek preview trailere for “Chicken Run” (biografversion) og “Road To El Dorado”
(biografversion).

Prince of Egypt er en fantastisk DVD-udgivelse. Genial film kombineret med udsøgte features. Jeg kan ikke anbefale den nok.

Vil man vide mere om filmen kan man starte med
Prince-of-Egypt.com.

DVD’en kan fås hos næsten alle forhandlere af region 1 film.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.