Neon Genesis Evangelion Collection 0:4

5 out of 6 stars

I løbet af denne disc runder vi de 13 episoder, hvilket bringer os halvvejs gennem serien. Min interesse for plottet er stadig uformindsket.

I denne omgang af Evangelion går vi i dybden med et par af bifigurerne. Nervs noget specielle operationschef Misato står først for skud. Hendes fortid har vi hidtil ikke hørt spor om, så det er lækkert at vi lægger ud med et flashback, der belyser hendes grunde til at arbejde for Nerv og bekæmpe englene. Det er rent guf, ikke mindst fordi vi her for første gang ser lidt af “Second Impact”. Manner!

Ritsuko, den kolde leder af Nervs videnskabsafdeling, får også sit eget afsnit denne gang. Visse ting kunne tyde på, at hun ved væsentligt mere om hvad der foregår i Nerv end Misato. Hun er hovedpersonen i et afsnit, hvor Nervs mainframe bliver udsat for et hackerangreb fra en helt uventet kant. Vi har kun lige rørt overfladen og der er helt klart basis for at vende tilbage til hende senere i serien. Det er efterhånden ved at være et varemærke for Eva; vi går nok i dybden med figurerne til at pirre vores nysgerrighed, men meget overlades til fantasien. Alle personerne har noget mere at byde på.

Hvad kan der ellers siges om plottet? Tja, denne disc vil blive husket af mig som den med den hidtil grimmeste engel og en recap episode af den positive slags. Englen skal ses, for den er noget for sig. Den kan bedst beskrives som et stort, meget stiliseret, øje med øreflipper. Farvelægningen ligner noget fra en inkas sengetæppe og første gang man ser englen undrer man sig mildest talt over hvad tegnerne tænkte på. Det er nok den, der minder mindst om dem vi hidtil har set.

Recap-episoden bør næppe komme som en overraskelse for nogen. Det sker ofte at serier midtvejs gennemgår hvad der hidtil er sket, så folk kan sætte fremtidige hændelser i relation til begyndelsen. Recaps plejer at være en kedelig omgang, men jeg fandt den faktisk rimelig interessant. Vi bliver præsenteret for hver eneste engel Nerv har nedkæmpet op til episode 13 i “highlight”-form. Overgangen til selve episodens handling er heller ikke spor brutal og jeg fik ikke en følelse af at det ikke var et egentligt afsnit. Selvom halvdelen af episoden går med recap, så er anden halvdel ret så interessant, da Nerv tester om piloterne kan styre en anden Eva end deres egen. Det får nogle ret uforudsete konsekvenser…

Teknisk er discen på linie med de foregående. Ok overførsel og karakterbios af engle og vigtige personer. Biografierne bør først læses efter man har set afsnittene på discen, da de ikke er helt spoiler frie.

Vi er nu halvvejs og intet tyder på at serien er ved at tabe pusten. Gainax styrer for hårdt. Jeg har fået lagt mine klamme hænder på Neon Genesis Evangelion Collection 0:5 og den bliver anmeldt så snart jeg får tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.