Nyt Fra Releaseplanen 30/10-13/11

Blondiner, tegnefilm og komedier

Der bliver rig mulighed for at få sig et grin i biografens mørke i de næste 2 uger. Platte jokes for alle aldre. Det er hvad The Animal ser ud til at byde på. Komikeren Rob Schneider lader sin dyriske side få frit løb i biograferne og på R1 dvd. Er Schneider ikke din kop te vil en rigtig blondinefilm måske kunne friste dig. I Legally Blonde ses Reece Witherspoon som ultrablondinen, der for at genvinde sin kæreste lader sig indskrive på Harvards jurastudie. Traileren var meget sjov, men tiden vil vise om det var alle filmens gode jokes, der blev fyret af der. Udkommer også på R1 dvd.

Vil man hellere have en komedie fra de lidt mere hjemlige himmelstrøg er der jo også Fukssvansen. Bonderøve og syrehoveder boltrer sig i denne film, der bestemt ser underholdende ud.

Som sædvanlig er november måneden, hvor Disney-studierne lancerer deres årlige tegnefilm i de danske biografer. Atlantis – The Lost Empire ser ud til at være noget andet end hvad vi er vant til fra Disney. Den er ret actionpræget og er blevet beskyldt for at være et rip off af anime-serien Nadia. Den har fået en blandet modtagelse blandt det amerikanske publikum, hvilket nok skyldes at den ikke er nær så familievenlig som folk er vant til. For mig er det et godt argument for at se den.

Actionkomedien Bandits skal bestemt også ses. Billy Bob Thornton og Bruce Willis spiller et par uheldige helte, der har stor succes som bankrøvere. Sjov og ballade krydret med en smule kærlighed. Den lyder underholdende.

På dvd fronten byder de næste 2 uger på adskillige fristelser. The Mexican med Julia Roberts og Brad Pitt i hovedrollerne, er en ganske ok kærlighedskomedie, der ramte de danske biografer tidligere på året. Nu er den så kommet på R2 dvd.

Tegnefilm og terrorister

Disney udgiver også flere af sine klassikere i R2. Aristocats, Mads og Mikkel, Bernard og Bianca SOS Australien og Tornerose udkommer alle samtidigt. Min personlige favorit er Tornerose, der som den eneste af de nævnte er fra dengang Walt selv stod for sagerne. Det kan også tydeligt mærkes i den magi som den emmer af. En ægte klassiker.

På region 1 dvd vil mange nok erhverve sig Swordfish. Special effects i bredfyldt mål og Travolta som ultracool terrorist. Begivenhederne d. 11. september har næppe skadet folks appetit på den slags, så den skal nok sælge godt.

I den mere fredsommelige og børnevenlige genre finder vi Dreamworks computeranimerede hit Shrek. Specifikationerne for dette 2 discs-set er meget imponerende og filmen hører da også hjemme i enhver animationsfilmfans samling.

Frankly Scarlet I don’t give a damn!

Skulle det være et par ægte klassikere fra dengang man virkelig kunne lave storfilm? Doctor Zhivago og Gone With The Wind falder bestemt ind under denne kategori. I den førstnævnte har Omar Sharif sin karrieres største rolle, som pacifisten Zhivago, der er splittet i sin kærlighed til 2 kvinder i et Rusland, der præges af en altomvæltende revolution. Filmen er blevet remastered og der følger masser af lækre extras med. Fans vil ikke få meget at brokke sig over her. I Wind finder vi ikke den samme store mængde extras, men så må man jo bare tage til takke med de næsten 4 timer filmen varer.

Trekkies kan godt finde tegnebogen frem, for nu udkommer den første af Star Trek-filmene i en lækker special edition. Star Trek: The Motion Picture – Director’s Ed er som navnet antyder et director’s cut og 2 disc-settet indeholder dokumentarprogrammer, slettede scener og meget andet.

Har du fået nok af stjernetåger og warpspeed og vil du hellere spise en god gang spaghetti bolognese skal du sikkert have Sopranos: The Complete Second Season. Denne Tv-serie om en mafiafamilies genvordigheder har fået en pæn fanskare, som nok vil glæde sig over, at få en hel sæson på én gang.

Emperier, gravrøvere og Agenter

Selvom mange i tidens løb har kritiseret Steven Spielbergs Empire of the Sun har jeg altid holdt meget af den. En ung Christian Bale ses i rollen som drengen Jim, hvis luksusstilværelse ændres drastisk, da Japanerne invaderer Shanghai i 1941. En flot, bevægende og meget undervurderet film.

Hører du til dem der syntes Tomb Raider var guds gave til biografgængere kan jeg sikkert ikke tale dig fra, at spilde dine penge på R1 dvd’en. Discens mange extras skal nok vise sig, at være mere underholdende end filmen.

Farrelly brødrenes skøre komedie Osmosis Jones er vist blevet forsinket i de danske biografer. Det skal dog ikke forhindre folk i at købe R1 dvd’en. Bland live action film med 2d og 3d computeranimation og tilsæt Farrelly brødrenes vanvittige indfald og du får denne film.

Den sidste titel vi vil nævne i denne omgang er X-files. Twentieth Century Fox er så venlige at udgive hele den populære serie i hele sæsoner af gangen og de er nu nået til X-Files Sæson 4. 24 episoder og en del extras. Guf for fans.

ANIME

En af de oftest brugte genrer i anime er robotgenren. Giant Robo er én af klassikerne indenfor denne genre og har en betydelig fanskare. Manga Entertainment har langt om længe nosset sig sammen til at sende volume 1 på markedet.

Flere robotter finder vi også i Robotech-serien, der er nået til vol. 7 og 8. Hvis man alligevel skal have begge to kan man investere i Robotech – Masters – Legacy Collection 4, der indeholder begge volumes og en ekstra disc med bonusmateriale.

Har du endnu ikke fået købt af Cowboy Bebop, har du nu mulighed for at erhverve dig Cowboy Bebop Perfect Collection, der indeholder hele serien. Man sparer vist ikke meget i forhold til at købe de 5 discs enkeltvis, men den medfølgende soundtrack cd er bestemt rar at have.

listen af andre udgivelser i R1 er lang, så jeg vil kun nævne et par stykker. Eventyrserien Nadia er nu nået til vol. 4, Cardcaptor Sakura 6 udkommer, ligeså gør den platte Ping Pong Club 5: Goes For Broke, Gatekeepers vol. 2, Those Who Hunt Elves, Pilot Candidate 1 og Revolutionary Girl Utena: The Movie.

I England (R2) udkommer der efterhånden flere og flere gode animetitler. Briterne får fornøjelsen af, at kunne købe første halvdel af Rurouni Kenshin Ova’en udgivet under navnet Samurai X vol. 1: Trust. Den underholdende actionserie Gunsmith Cats: Bulletproof og Bubblegum Crisis vol. 3 og Urusei Yatsura Movie 1 ser også dagens lys.

SPIL:

Starten af november bliver et forvarsel for det væld af Playstation 2-titler vi kommer til at stifte bekendskab med inden jul. Ikke mindre end 8 titler i løbet af 14 dage bliver det til og en del af dem ser meget lovende ud.

Vi starter med Matrix-inspirerede Max Payne, som vores anmelder var meget glad for: “Dette spil bør stå på hylden hos enhver action-glad PC-ejer.“. Hvis dette også gælder for PS2-udgaven er vi mange der glæder os. Max Payne til PS2 udkommer d. 2/11.

Samme dag udkommer tre andre spil, nemlig Lotus Challenge og Arctic Thunder til PS2 samt Pokémon Crystal til GameBoy Color. Lotus Challenge ligner et klassisk bilspil, men er plot-drevet og bilerne kan til forskel fra Gran Turismo 3: A-Spec godt tage skade. En anmeldelse er på vej. Arctic Thunder er Midways anden arkade til
PS2-konvertering indenfor kort tid og det har fået mange forskellige ord med på vejen i USA. Pokémon Crystal er en udvidelse til Pokémon Guld og Sølv.

Ugen efter byder på et meget varieret spiludbud med alt fra en fyr med overdimensionerede ører til SeaDoos. Først dukker Airblade til PS2 op d. 7. november. En blanding mellem Back to the Future II, TrickStyle til Dreamcast og Tony Hawk Skateboarding, hvor man skater på et hoverboard, laver tricks over bilerne og skal undgå at blive fanget af nogle grumme fyre. Klonoa 2 er opfølgeren på Namcos PSX-titel af samme navn og byder ifølge udenlandske anmeldelser på stærke farver, fantastisk on-rails gameplay og de sødeste lyde på en konsol. En anden fyr der bliver ved med at vende tilbage er Batman og selvom Hollywood fuldstændig har ødelagt karakteren, er han så småt ved at finde sin plads på konsollerne. UbiSoft udsender d. 8. november Batman Vengeance både til PS2 og til GBA.

Endelig er fredag d. 9. november dagen hvor Konami har sat udgivelsen af deres længe ventede Castlevania Chronicles til den 7 år gamle grå Sony-konsol. Samme dag kan strategi-fans kan glæde sig over at Konami udgiver Microsofts Age of Empires II til PS2. Og så er fredag også dagen hvor man kan stå på SeaDoos i Splashdown. Og hvad er så en SeaDoo? Den ligner en JetSki, den opfører sig som en JetSki, men til forskel fra en JetSki, kan man lave tricks med en SeaDoo. Tony Hawk on water.

Det var alt for denne gang. May the credit card be with you.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.