SEGA dropper Dreamcast US release af Shenmue II

Ja, det er sandt. Non-asiatiske Dreamcast-ejere kommer ikke til at se SEGAs sidste og længe ventede stortitel. Kommende X-Box-ejere har derimod god grund til at glæde sig.

Det var med forfærdelse, at jeg slentrede ind på IGN Dreamcast her til middag og erfarede, at SEGA har taget beslutningen om at droppe den amerikanske udgave af Shenmue II til Dreamcast. Det var et specielt hårdt slag i ansigtet for de mange (mig selv inklusive) dub-puritanske Dreamcast-fans, der for blot en måned siden havde erfaret at US-udgaven af spillet ville beholde sin originale japanske dub, og istedet blive undertekstet.

Beslutningen er taget af Charles Bellfield, Vice President of Strategic Planning and Corporate Affairs for Sega Of America, der ihærdigt forsøger at vise sin sympati for Dreamcast-ejerne med en masse ord om “det rigtige valg”. Ifølge Bellfield er det ikke af økonomiske årsager at beslutningen er blevet taget, men et spørgsmål om at fokusere deres in-house udviklerteams’ arbejde på nye platforme. Det bliver således X-Box der får æren af at være den første platform for Shenmue II i Amerika. Dette sker i efteråret 2002.

Læs mere på dreamcast.ign.com

  • Og læg så mærke til det sidste afsnit af interviewet. Er der håb for PAL-ejerne, alligevel?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.